DELA logo
  • Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Ik wil mijn kind op een zelfstandige polis zetten

Wilt u een eigen uitvaartverzekering voor uw kind regelen? Regel het makkelijk en snel via Mijn DELA (via een gezinslid uitschrijven). Na het doorgeven van de wijziging nemen wij contact op met uw kind om toestemming te vragen voor het opmaken van een eigen polis. Alleen de verzekeringsnemer kan deze wijziging doorgeven.

Chat met onze medewerkers

Veelgestelde vragen

Waarom word ik verwezen naar Mijn DELA?

Via uw Mijn DELA-account kunt u uw wijziging makkelijk en snel doorgeven. Hier kunt u ook uw polis(sen) inzien.

Is het nodig om mijn kind een eigen polis te geven?

Tot 25 jaar betaalt u voor uw kind een voordelige kinderpremie. Vanaf 25 jaar verandert de kinderpremie in een volwassenpremie. Het verzekerde pakket wijzigt dan niet. Uw kind blijft dus verzekerd zoals u dat gewend bent.
Heeft u een brief van ons ontvangen omdat uw kind 25 jaar is geworden? Dan kunt u het verzoek om uw kind op een eigen polis te zetten via Mijn DELA doorgeven. Doet u niets? Dan wijzigt de premie automatisch in een volwassenpremie en blijft uw kind via uw polis verzekerd.

Wat zijn de eenmalige poliskosten en distributiekosten?

Als er een nieuwe polis opgemaakt wordt, zijn er eenmalige poliskosten van €3,50 en distributiekosten van toepassing. De hoogte van de distributiekosten is afhankelijk van hoe en waar u de verzekering afsluit, bijvoorbeeld telefonisch of via onze website. Hier vindt u een overzicht van deze kosten.