Ik wil een eigen polis voor mijn kind

Wil je een eigen polis voor je kind regelen? Regel het via Mijn DELA.
Je kind wordt dan van jouw polis gehaald. Vervolgens kan je kind een eigen polis aanvragen en blijft hij/zij op dezelfde manier verzekerd.

Chat met onze medewerkers

Ga samen met je kind om tafel!
Leuk is het niet, maar het is goed dat je kind ook nadenkt over zijn/haar uitvaartwensen en wat het belang is van een uitvaartverzekering. Maak het bespreekbaar. Deze tips helpen om het gesprek te starten.

Vragen en antwoorden om samen met je kind een goede keuze te maken

Is het nodig om mijn kind een eigen polis te geven?

Het is niet verplicht. Je kind mag gewoon op je polis blijven staan als je dat graag wil. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen Mijn DELA.

Waar is mijn kind voor verzekerd?

Op je polisblad staat waarvoor jij en je kind(eren) verzekerd zijn. Dit kun je ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor Geldverzekering.

Waarom stijgt de premie van mijn kind?

Voor kinderen tot 25 jaar, die verzekerd zijn op de polis van hun ouders geldt een voordelige kinderpremie. In het jaar dat het kind 25 wordt, verandert de kinderpremie in een hogere volwassenpremie. Een uitvaartverzekering voor een volwassene loopt een leven lang. DELA weet dus zeker dat er op een moment uitgekeerd moet worden. Dit is heel anders dan bij een kinderverzekering. Bij een kinderverzekering is de kans dat we moeten uitkeren klein en bij een volwassene is deze kans 100%. De premie voor een volwassene bestaat uit een spaargedeelte, een risico gedeelte (hiermee betalen we het risico dat een verzekerde al op jonge leeftijd komt te overlijden) en kosten. Daarom is de volwassenpremie hoger dan een kinderpremie.

 

Is het mogelijk om de verzekering aan te passen aan de wensen van mijn kind?

De verzekering kan aangepast worden aan zijn/haar wensen. Het is nog niet mogelijk om dit via Mijn DELA te regelen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers van Klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!

 

Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?

Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

Tot welke leeftijd kan mijn kind op de polis blijven staan?

Je kind mag altijd bij jouw polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen Mijn DELA .

Wat zijn de gevolgen als mijn kind geen eigen verzekering wil of zijn/haar verzekering wil stoppen?

Wil je kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met één van onze medewerkers van de Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen.
Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je naasten. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. Een afscheid helpt de draad van het leven weer op te pakken.

Wil je de verzekering van je kind toch stopzetten? Dat kan online of bel naar onze Klantenservice.

Waarom word ik verwezen naar Mijn DELA?

Via je Mijn DELA-account kun je de wijziging makkelijk en snel doorgeven. Hier kun je ook jouw verzekeringspolis(sen) inzien.

Wat zijn de eenmalige poliskosten en distributiekosten?

Als er een polis opgemaakt wordt, zijn er eenmalige poliskosten van € 3,50 en distributiekosten van toepassing. De hoogte van de distributiekosten is afhankelijk van hoe en waar de verzekering wordt afgesloten, bijvoorbeeld telefonisch of via onze website. Deze kosten worden in rekening gebracht bij de persoon die de nieuwe verzekering afsluit. In dit geval is dat jouw kind. Hier vind je een overzicht van de distributiekosten