• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Jouw DELA UitvaartPlan opzeggen

Denk je erover na om je uitvaartverzekering te stoppen? Op deze pagina lees je daar meer over. En hoe je per situatie je uitvaartverzekering kunt stopzetten. Let op, alleen de verzekeringnemer kan de verzekering opzeggen.

Het nut van een uitvaartverzekering

Je hebt jouw uitvaartverzekering waarschijnlijk ooit afgesloten, zodat je zeker weet dat je nabestaanden zich niet druk hoeven te maken over de uitvaartkosten. Een uitvaart die nu € 8.700 kost, kost over 30 jaar al snel € 18.000. Bij DELA stijgt de waarde van je uitvaartverzekering automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. De uitvaartverzekering biedt hierdoor een mooi resultaat waar je zelf niet tegenop kunt sparen. Heb je een UitvaartPlan in diensten, dan krijgen jouw nabestaanden ook hulp en zorg bij het regelen van de uitvaart. 

Wat gebeurt er als je je uitvaartverzekering opzegt?

Een uitvaartverzekering loopt door tot de verzekerde overlijdt. Als je de verzekering eerder opzegt, dan noemen we dat afkopen. Je krijgt dan de afkoopwaarde van de verzekering min de afkoopkosten van € 150*. Je nabestaanden moeten de uitvaart dan later zelf betalen. 

Let wel op: de afkoopwaarde van de verzekering is niet gelijk aan de totale premie die je tot nu toe hebt betaald of het bedrag van je geldverzekering. Hoeveel je verzekering waard is, hangt af van verschillende factoren: je leeftijd, hoeveel premie je betaalde, hoe lang je deze premie hebt betaald, de actuele rentestand, de ontvangen winstdeling en ontwikkeling in de levensverwachting van onze verzekerden. Een medewerker van onze klantenservice kijkt dit graag voor je na.

Je kunt opzeggen per premievervaldatum. Dit is de datum waarop de premie moet worden betaald. Dat kan per maand, per kwartaal, per half jaar of jaar zijn. Het verzoek om de verzekering op te zeggen moeten wij dan een maand voor de premievervaldatum hebben binnengekregen. Bijvoorbeeld: je betaalt elk jaar de premie op 1 juli, dan hebben wij het verzoek tot opzegging uiterlijk 1 juni nodig. 

Welke situatie is voor jou van toepassing?

Ik wil overstappen naar een andere verzekering 

Ik vind een uitvaartverzekering overbodig

Ik heb geen geld voor een uitvaartverzekering

Ik weet niet wat ik krijg bij deze verzekering

Verandering gezinssituatie (scheiding / zelfstandig wonen)

Ik wil opzeggen omdat de voorwaarden aangepast worden