• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Ik wil mijn DELA UitvaartPlan opzeggen omdat de voorwaarden worden aangepast

Je denkt erover om jouw uitvaartverzekering stop te zetten omdat de voorwaarden worden aangepast. Wij begrijpen dat je misschien vragen hebt over wat deze aanpassingen voor jou betekenen. Daarom leggen we op deze pagina nog eens uit wat dit voor jou betekent. Neem deze informatie goed door voordat je een beslissing maakt.

Vanaf 1 januari 2024 verandert er iets in de polisvoorwaarden van het DELA UitvaartPlan. De gedragslijn premiemaatregel en de vooruitkering komen te vervallen. Onze Algemene Vergadering van leden heeft hiervoor op 13 mei 2023 akkoord gegeven. Omdat we de voorwaarden aanpassen, heb je het recht om je verzekering zonder afkoopkosten stop te zetten. Dat kun je doen tot één maand nadat je van ons de brief hebt ontvangen waarin we je hierover vertellen. Opzeggen kan via het opzegformulier op deze pagina. De nieuwe voorwaarden voor het DELA UitvaartPlan, model 4.1, kun je hier downloaden.
 

Wat betekent de aanpassing in de gedragslijn voor jou?

De lage rentestand in Nederland heeft tot nu toe geen gevolgen gehad voor jouw premie. En de landelijke rentestand is weer aan het stijgen. Op dit moment verandert er voor jou daarom niets. Maar in de toekomst, als de rente misschien ooit weer negatief wordt, kan het wel gebeuren dat we hierdoor de premie moeten aanpassen. Lees hier meer informatie over de gedragslijn.
 

Wat betekent het vervallen van de vooruitkering voor jou?

Door de vooruitkering te laten vervallen, kun je gebruik blijven maken van de extra belastingvrijstelling in belastingbox 3. Belastingdienst heeft namelijk aangegeven dat deze vrijstelling geldt voor uitvaartverzekeringen die alleen uitkeren als de verzekerde is overleden. De verzekering mag dus geen vooruitkering aanbieden. Bij het DELA UitvaartPlan is dat nu wel mogelijk. Als we dat niet veranderen, valt de verzekering voortaan buiten de vrijstelling. Daarom hebben we besloten om de vooruitkering te laten vervallen. Zo kun je gebruik blijven maken van de extra belastingvrijstelling. Lees hier meer informatie over de vooruitkering.
 

Meer informatie

Heb je nog vragen over de aangepaste voorwaarden en wat dit precies voor jouw situatie betekent? Of is er nog een andere reden waarom je de verzekering wilt opzeggen, zoals een te hoge premie? Onze klantenservice helpt je graag verder. Bel ons via 040 260 16 36.

Heb je jouw verzekering afgesloten via een financieel adviseur? Neem dan met hen contact op voor meer informatie.

 

Wil je toch opzeggen? Vul onderstaande formulier in.

Wilt u nog iets toevoegen?

Persoonlijke gegevens

Aanhef*
Voorletters*
Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Geboortedatum
Postcode*
Huisnummer*
Toevoeging
Straat*
Woonplaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*

Polisgegevens

Polisnummer
Dossiernummer

Chat met onze medewerkers