• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Een eigen uitvaartverzekering nu ze volwassen zijn

Tot 25 jaar betaal je voor een kind een voordelige kinderpremie. Vanaf 25 jaar verandert de kinderpremie in een volwassenpremie. Een goed moment om eens na te denken over een eigen uitvaartverzekering voor je kind. Je zoon of dochter een eigen polis? Of toch liever niet? Wat zijn de keuzes?

Chat met onze medewerkers

Welke keuze het beste bij je past, hangt af wat je belangrijk vindt. Wij hebben wat praktische punten op een rijtje gezet.

Optie 1: ik houd mijn kind op mijn polis en ik betaal ook de premie nog voor hem of haar

Mijn kind staat op mijn polis en ik betaal de verzekering voor hem of haar
 • Je weet zeker dat je zoon of dochter ook goed verzekerd is en blijft. Wel zo prettig.
 • Je kind heeft misschien nog geen eigen inkomen of studeert nog. Dan is het een mooie oplossing om hem of haar daar nog even in tegemoet te komen. Een eigen polis kan later alsnog.
 • Je zoon of dochter is zelf misschien niet op de hoogte van de verzekering. Het komt nog wel eens voor dat later blijkt dat een kind zelf ook een verzekering heeft afgesloten. Bespreek de uitvaartverzekering dus zeker ook met je zoon of dochter.
 • Zo lang je kind op jouw polis staat, is hij of zij vaak verzekerd voor hetzelfde pakket als de rest van het gezin. Mogelijk sluit de verzekering dus niet aan bij specifieke wensen van je zoon of dochter.

Wil je je zoon of dochter bij jou of je partner op de polis laten staan en wil je niets veranderen? Dan hoef je niets te doen. Je kind blijft dan automatisch op de polis staan. Wel verandert op 25-jarige leeftijd de premie in een hogere volwassenpremie.

Optie 2: ik vind het tijd voor een eigen polis en dat mijn kind ook zelf de premie gaat betalen

Een eigen polis voor je kind en hij of zij betaald zelf de verzekering

 • Wanneer je kind een eigen polis sluit, kan je zoon of dochter zelf kiezen voor een eigen verzekering die past bij zijn of haar wensen.
 • Je zoon of dochter is zich bewust van de uitvaartverzekering. Leuk is het niet, maar het is wel belangrijk dat ze zelf ook nadenken over hun uitvaartwensen. Je kunt ze hierbij helpen door het bespreekbaar te maken en ze het belang van een uitvaartverzekering uit te leggen.
 • Een eigen polis is een stap in het volwassen worden en het beheer van de verzekeringen hoort daar ook bij.
 • Mogelijk ziet je zoon of dochter niet de noodzaak in van de verzekering en zegt de verzekering op. Dat is zonde. Je hebt niet voor niets ooit de verzekering voor je kind afgesloten. Ga het gesprek aan en bespreek de mogelijkheden ook eens met onze klantenservice. Vaak is het bijvoorbeeld mogelijk om de verzekering te verlagen door bijvoorbeeld een ander aanvullend geldbedrag te kiezen. In de toekomst kan de dekking altijd weer aangepast worden

Wil je dat jouw zoon of dochter bij de polis overneemt en zelf eigenaar wordt van zijn/haar uitvaartverzekering? Dit kun je direct online regelen. Via het online formulier regel je dat je zoon of dochter van jouw polis af gaat. Vervolgens kan je een nieuwe polis voor hem/haar afsluiten waar hij/zij zelf eigenaar van is.

Optie 3: een eigen polis, maar ik blijf zelf (nog) de premie betalen voor mijn zoon of dochter

Een eigen polis voor mijn kind, maar ik blijf als ouder de verzekering betalen

 • Je weet zeker dat je zoon of dochter ook goed verzekerd is en blijft.
 • Wanneer je zoon of dochter een eigen polis afsluit, kan hij of zij zelf kiezen voor een eigen verzekering die past bij zijn of haar wensen door het achteraf aan te laten passen.
 • Je zoon of dochter studeert misschien nog of kan zijn of haar geld momenteel beter gebruiken voor andere zaken. Dan is het een mooi gebaar om de premie nog een tijdje voor je kind te betalen. Op een later moment kan de betaler altijd nog gewijzigd worden.

Wil je dat je zoon of dochter een eigen polis krijgt, maar wil je zelf premie betalen? Neem dan contact op met de medewerkers van onze Klantenservice. Wel verandert op 25-jarige leeftijd de premie in een hogere volwassenpremie.

Informeer je zoon of dochter

Het is handig om de keuze die je maakt met je zoon of dochter te bespreken. Heb je met je kinderen al eens gesproken over het onderwerp uitvaart? We hebben wat tips hoe je het gesprek kunt beginnen op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen over een uitvaartverzekering

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie. Over de stijging van de premie ontvang je een mail of brief in het jaar dat je kind 25 jaar wordt. Je kind mag altijd bij je op de polis blijven staan, ook als ze niet meer thuis wonen. Meer informatie over kinderen en een uitvaartverzekering.
Wat zijn de gevolgen als ik stop met de verzekering?
De verzekering loopt tot aan je overlijden. Wil je de verzekering eerder stoppen? Hierbij geldt een termijn van tenminste een maand om dit te regelen. Je krijgt niet altijd geld uitgekeerd. DELA bepaalt de waarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde min € 250 afkoopkosten (€ 125 als u de polis gedeeltelijk stopzet). Is de waarde hoger dan de afkoopkosten? Dan maken we dit bedrag over naar jouw rekening. Je bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaart.
Kan mijn kind ook op latere leeftijd alsnog een eigen polis sluiten?
Uw kind mag gewoon op uw polis blijven staan als u dat graag wilt. U kunt dit ook op ieder gewenst tijdstip wijzigen via Mijn DELA.
Hoe zit het met mijn verzekering als coöperatie DELA de uitvaart niet verzorgt?

Nabestaanden kiezen soms voor een andere uitvaartondernemer dan DELA. Bij het DELA UitvaartPlan Basis, Plus of Flexibel ontvangen ze dan in plaats van onze diensten een beperkte vergoeding. Voor 2018 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.397. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.788 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 609 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 609 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen zij dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.788. In 2017 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.364, opgebouwd uit € 2.761 plus € 603.

Als je nu al weet dat een andere uitvaartverzorger dan DELA de uitvaart gaat verzorgen, dan kun je beter kiezen voor een DELA UitvaartPlan Geld. Het bedrag dat je met een DELA UitvaartPlan Geld verzekert, keren we volledig uit.

 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.