Tijd voor een eigen polis voor je kind?

Tot 25 jaar betaal je voor een kind een voordelige kinderpremie. Vanaf 25 jaar verandert in een DELA UitvaartPlan de kinderpremie in een volwassenpremie. Dit is een goed moment om eens na te denken of je een eigen polis voor je kind wilt. Natuurlijk kun je dit op ieder moment samen met je kind regelen. De volgende opties zijn mogelijk.

Chat met onze medewerkers

 

Optie 1: ik houd mijn kind op de polis en ik betaal zijn/haar premie

Wil je je kind op jouw polis laten staan en zijn/haar premie betalen? Dan hoef je niets te doen. Je kind is en blijft goed verzekerd. Wel verandert op 25-jarige leeftijd de premie in een hogere volwassenpremie.
Wil je dat je kind toch een eigen polis krijgt en zelf premie gaat betalen? Dan kun je dit op ieder gewenst moment makkelijk via Mijn DELA regelen.

Mijn kind staat op mijn polis en ik betaal de verzekering voor hem of haar

Optie 2: ik regel een eigen polis voor mijn kind en hij/zij betaalt zelf de premie

Wil je dat je kind een eigen polis krijgt en zelf premie gaat betalen? Dit kun je makkelijk via Mijn DELA regelen. Je kind wordt dan van jouw polis gehaald. Vervolgens kan je kind een eigen uitvaartverzekering afsluiten en blijft hij/zij op dezelfde manier verzekerd. De distributiekosten worden in rekening gebracht bij de nieuwe verzekeringnemer.

Een eigen polis voor je kind en hij of zij betaald zelf de verzekering

Optie 3: ik regel een eigen polis voor mijn kind, maar ik betaal zelf (nog) zijn/haar premie

Wil je dat je kind een eigen polis krijgt, maar wil je zelf (nog) zijn/haar premie betalen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers van Klantenservice via klantenservice@dela.org of bel 040 260 16 36. Wij helpen je graag! Houd er rekening mee dat zodra je een eigen polis voor je kind regelt de kinderpremie in een volwassenpremie verandert.

Een eigen polis voor mijn kind, maar ik blijf als ouder de verzekering betalen

Ga samen met je kind om tafel!
Leuk is het niet, maar het is goed dat je kind ook nadenkt over zijn/haar uitvaartwensen en wat het belang is van een uitvaartverzekering. Maak het bespreekbaar. Deze tips helpen om het gesprek te starten.

Vragen en antwoorden om samen met je kind een goede keuze te maken

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Je kind mag altijd op jouw polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Laten jullie het weten als de premie van mijn kind verandert in volwassenpremie?
Drie maanden voordat je kind 25 jaar wordt, ontvang je een e-mail of brief van DELA. Hierin geven we aan dat de kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert in een volwassenpremie en waarom. Verder bieden we je de mogelijkheid om een eigen polis voor je kind te regelen.
Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

Wat zijn de gevolgen als mijn kind zijn/haar verzekering wil stoppen?

Wil je kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met één van onze medewerkers van de Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je naasten. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. Een afscheid helpt de draad van het leven weer op te pakken.

Wil je de verzekering van je kind toch stopzetten? Dat kan online of bel naar onze Klantenservice.

Kan mijn kind ook op een latere leeftijd een eigen polis afsluiten?
Je kind mag gewoon op je polis blijven staan als je dat graag wilt. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Waar is mijn kind voor verzekerd?
Op je polisblad staat waarvoor jij en je kind(eren) verzekerd zijn. Dit kun je ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Is het mogelijk om de verzekering aan te passen aan de wensen van mijn kind?
De verzekering kan aangepast worden aan zijn/haar wensen. Het is nog niet mogelijk om dit via Mijn DELA te regelen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers van Klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!