• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Veelgestelde vragen over een uitvaartverzekering

Chat met onze medewerkers

Veelgestelde vragen over een uitvaartverzekering

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie. Over de stijging van de premie ontvang je een mail of brief in het jaar dat je kind 25 jaar wordt. Je kind mag altijd bij je op de polis blijven staan, ook als ze niet meer thuis wonen. Meer informatie over kinderen en een uitvaartverzekering.
Wat zijn de gevolgen als ik stop met de verzekering?
De verzekering loopt tot aan je overlijden. Wil je de verzekering eerder stoppen? Hierbij geldt een termijn van tenminste een maand om dit te regelen. Je krijgt niet altijd geld uitgekeerd. DELA bepaalt de waarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde min € 250 afkoopkosten (€ 125 als u de polis gedeeltelijk stopzet). Is de waarde hoger dan de afkoopkosten? Dan maken we dit bedrag over naar jouw rekening. Je bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaart.
Kan mijn kind ook op latere leeftijd alsnog een eigen polis sluiten?
Uw kind mag gewoon op uw polis blijven staan als u dat graag wilt. U kunt dit ook op ieder gewenst tijdstip wijzigen via Mijn DELA.
Hoe zit het met mijn verzekering als coöperatie DELA de uitvaart niet verzorgt?

Nabestaanden kiezen soms voor een andere uitvaartondernemer dan DELA. Bij het DELA UitvaartPlan Basis, Plus of Flexibel ontvangen ze dan in plaats van onze diensten een beperkte vergoeding. Voor 2018 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.397. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.788 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 609 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 609 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen zij dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.788. In 2017 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.364, opgebouwd uit € 2.761 plus € 603.

Als je nu al weet dat een andere uitvaartverzorger dan DELA de uitvaart gaat verzorgen, dan kun je beter kiezen voor een DELA UitvaartPlan Geld. Het bedrag dat je met een DELA UitvaartPlan Geld verzekert, keren we volledig uit.