Een eigen uitvaartverzekering

  • DELA is een coöperatie: we geloven dat we er zijn voor elkaar
  • We hebben geen winstdoel
  • Betrouwbare landelijke verzekeraar én uitvaartverzorger

Tijd voor een eigen uitvaartverzekering?

Er komt een moment in je leven dat je zelf je zaken regelt. Een uitvaart is waarschijnlijk niet het eerste waar je dan aan denkt. Toch is het goed om daar nu al over na te denken, ook al is het nog zo ver weg. Met een eigen uitvaartverzekering heb je jouw afscheid in eigen hand. En hebben jouw dierbaren geen zorgen over de uitvaartkosten. 
 De meeste kinderen van 25 tot 30 jaar weten niet dat zij al een uitvaartverzekering via hun ouders hebben. 

Waarom een uitvaartverzekering?

  • We komen allemaal wel eens bij de huisarts. Daarvoor hebben we een zorgverzekering. We gaan ook allemaal een keer dood, al hopen we natuurlijk dat dat nog ver weg is. Dan is het handig om een uitvaartverzekering te hebben.
  • Een zorgverzekering stem je af op jouw zorgbehoeften. Met een uitvaartverzekering werkt dat hetzelfde. Jij stemt die af op jouw uitvaartwensen.
  • Doodgaan is een dure grap. Gemiddeld kost dat al gauw €7.500. 
  • Hoe eerder je begint met een uitvaartverzekering, hoe lager de premie die je iedere maand betaalt.
  • Je betaalt uiteindelijk minder premie dan de uitvaart waard is.
  • Met een DELA uitvaartverzekering ben je automatisch lid van onze coöperatie. Een van de voordelen daarvan is dat jouw verzekering een winstdelingsregeling heeft.
  • Met een Mijn DELA-account kun je je verzekering en persoonlijke gegevens makkelijk en snel aanpassen.

De mogelijkheden

 Wist je dat: de helft van de Nederlanders (52%) wel wensen heeft voor zijn of haar afscheid, maar deze niet uitspreekt of vastlegt?  

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Veelgestelde vragen

Tot welke leeftijd kan ik op de polis van mijn ouders meeverzekerd zijn?
Je mag als kind altijd op de polis van jouw ouders blijven staan, ook als je niet meer thuis woont. Vanaf jouw 25e jaar verandert de kinderpremie wel in een volwassenpremie.

Wil je toch je eigen uitvaartverzekering? Dan kunnen je ouders jou op ieder gewenst moment makkelijk van hun polis halen via Mijn DELA. Daarna krijg jij een e-mail van ons met een link waarmee jij je eigen uitvaartverzekering afsluit.
 
Waar ben ik voor verzekerd?
Op het polisblad van je ouders staat waarvoor jij en je ouders zijn verzekerd. Je ouders kunnen dit ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste DELA-leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Kan ik de verzekering aanpassen aan mijn wensen als ik bij mijn ouders op de polis blijf staan?
De verzekering kan aangepast worden aan jouw wensen. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!
Wat gebeurt er met de waarde die mijn ouders voor mij hebben opgebouwd op hun uitvaartverzekering, als ik een eigen verzekering afsluit?

Tot je 25e jaar betalen je ouders een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde in de verzekering wordt opgebouwd. Vanaf je 25e jaar verandert de kinderpremie in een volwassenpremie en bouw je waarde op. 

Kan ik niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kunt sparen voor een uitvaart. Maar als je eerder dan verwacht overlijdt, heb je waarschijnlijk onvoldoende gespaard. En als je wel genoeg hebt gespaard, betaal je gemiddeld meer dan wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Bovendien ben je met een uitvaartverzekering vanaf dag één verzekerd. 
Wat zijn de gevolgen als ik mijn verzekering wil stopzetten?
Je bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaartkosten als je overlijdt. Wil je geen eigen verzekering door financiële redenen? Bespreek de mogelijkheden eens met een van onze medewerkers van de klantenservice via 040 260 16 36. Je kunt vaak de verzekering verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je dierbaren. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. 

Wil je de verzekering toch stopzetten? Dat kan online of via onze klantenservice. 
 

Waarom je uitvaartwensen vastleggen?

Hoe wil jij dat je uitvaart eruit komt te zien? Nadenken over je eigen uitvaartwensen is niet altijd makkelijk. Toch is het belangrijk om te doen. Zo geef je je dierbaren straks houvast bij het regelen van je afscheid. Vul daarom je online wensenboekje in en bespreek je wensen. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar versturen we onze e-mailnieuwsbrief LEEF!. Speciaal voor jou selecteren we actuele en inspirerende onderwerpen. Zo willen we je graag informeren en laten nadenken over zaken zoals herinneringen maken, er voor elkaar zijn en het beste uit het leven halen.

Voordelen coöperatie DELA

Vragen over erven of schenken? Of over het regelen van de voogdij of een testament? Bel of mail kosteloos met onze DELA VoorelkaarDesk. Wij helpen je verder en begeleiden je naar een specialist. Ook kunnen je dierbaren op ons rekenen na een overlijden. Onze nabestaandenzorg geeft hierbij hulp en tips om de draad van het leven weer op te kunnen pakken.

Chat met onze medewerkers