Een eigen uitvaartverzekering

  • DELA is een coöperatie: we geloven dat we er zijn voor elkaar
  • We hebben geen winstdoel
  • Betrouwbare landelijke verzekeraar én uitvaartverzorger

Tijd voor een eigen uitvaartverzekering?

Wist je dat jouw ouders je ooit op hun uitvaartverzekering hebben meeverzekerd? Dat hebben ze met een bepaalde reden gedaan. Maar er komt een moment in je leven dat je zelf je zaken wilt regelen. Een uitvaart is waarschijnlijk niet het eerste waar je dan aan denkt. Toch is het goed om daar nu al over na te denken, ook al is het nog zo ver weg. Met een eigen uitvaartverzekering heb je jouw afscheid in eigen hand. En hebben jouw dierbaren geen zorgen over de uitvaartkosten. 

Deel deze pagina met uw kind(eren) via deze knop:


 De meeste kinderen van 25 tot 30 jaar weten niet dat zij al een uitvaartverzekering via hun ouders hebben. 

Waarom een uitvaartverzekering?

  • Met een eigen uitvaartverzekering heb je alles in eigen hand. Je kunt dan bovendien ook je partner en kind(eren) op jouw polis meeverzekeren.
  • Een uitvaart is een dure grap. Gemiddeld kost dat al gauw €7.500. 
  • Hoe eerder je begint met een uitvaartverzekering, hoe lager de premie die je iedere maand betaalt.
Ga naar Mijn DELA

De mogelijkheden

 Wist je dat: de helft van de Nederlanders (52%) wel wensen heeft voor zijn of haar afscheid, maar deze niet uitspreekt of vastlegt?  

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice

Veelgestelde vragen

Tot welke leeftijd kan ik op de polis van mijn ouders meeverzekerd zijn?
Je mag als kind altijd op de polis van jouw ouders blijven staan, ook als je niet meer thuis woont. Vanaf jouw 25ste jaar verandert de kinderpremie wel in een volwassenpremie.

Wil je toch je eigen uitvaartverzekering? Dan kunnen je ouders jou op ieder gewenst moment makkelijk van hun polis halen via Mijn DELA. Daarna krijg jij een e-mail van ons met een link waarmee jij je eigen uitvaartverzekering afsluit.
 
Waar ben ik voor verzekerd?
Op het polisblad van je ouders staat waarvoor jij en je ouders zijn verzekerd. Je ouders kunnen dit ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste DELA-leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Kan ik de verzekering aanpassen aan mijn wensen als ik bij mijn ouders op de polis blijf staan?
De verzekering kan aangepast worden aan jouw wensen. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!
Wat gebeurt er met de waarde die mijn ouders voor mij hebben opgebouwd op hun uitvaartverzekering, als ik een eigen verzekering afsluit?

Tot je 25ste jaar betalen je ouders een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde in de verzekering wordt opgebouwd. Vanaf je 25ste jaar verandert de kinderpremie in een volwassenpremie en bouw je waarde op. Sluit je je eigen verzekering af? En is er al waarde opgebouwd? Dan neem je die waarde mee in je eigen verzekering.

Kan ik niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kunt sparen voor een uitvaart. Maar als je eerder dan verwacht overlijdt, heb je waarschijnlijk onvoldoende gespaard. En als je wel genoeg hebt gespaard, betaal je gemiddeld meer dan wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Bovendien ben je met een uitvaartverzekering bij DELA vanaf dag één verzekerd. 
Wat zijn de gevolgen als ik mijn verzekering wil stopzetten?
Je bent dan niet meer verzekerd voor de uitvaartkosten als je overlijdt. Wil je geen eigen verzekering door financiële redenen? Bespreek de mogelijkheden eens met een van onze medewerkers van de klantenservice via 040 260 16 36. Je kunt vaak de verzekering verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je dierbaren. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. 

Wil je de verzekering toch stopzetten? Dat kan online of via onze klantenservice
 

Waarom je uitvaartwensen opschrijven?

Hoe wil jij dat je uitvaart eruit komt te zien? Nadenken over je eigen uitvaartwensen is niet altijd makkelijk. Toch is het belangrijk om te doen. Zo geef je je dierbaren straks houvast bij het regelen van je afscheid. Vul daarom je online wensenboekje in en bespreek je wensen. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar versturen we onze e-mailnieuwsbrief LEEF!. Speciaal voor jou selecteren we actuele en inspirerende onderwerpen. Zo willen we je graag informeren en laten nadenken over zaken zoals herinneringen maken, er voor elkaar zijn en het beste uit het leven halen.

Voordelen coöperatie DELA

Met een uitvaartverzekering ben je automatisch lid van onze coöperatie. En dat biedt voordelen. Een daarvan is dat jouw verzekering een winstdelingsregeling heeft. Ook ontvang je twee keer per jaar de Kroniek. Ons ledenmagazine vol verhalen die het leven bijzonder maken. En als lid van DELA helpen we je ook gratis bij vragen over bijvoorbeeld erven, voogdij of een testament.

Chat met onze medewerkers