Wat moet ik regelen als mijn kind 18 jaar wordt?

Zodra je kind 18 jaar is geworden verandert er veel. Vaak worden verzekeringen aangepast en wijzigen kinderpremies in volwassenpremies. Bij onze uitvaartverzekering, het DELA UitvaartPlan, is dit niet het geval.

Chat met onze medewerkers

Heb je een 18-jarig kind op je polis staan?

De premie en de dekking van je kind verandert niet zodra hij/zij 18 jaar wordt. Je kind blijft dus op je polis staan en is verzekerd zoals je gewend bent.

Wanneer verandert de premie van mijn kind dan?

De kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert pas in een volwassenpremie als je kind 25 jaar wordt. Wij nemen dan op tijd contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Dit is namelijk een goed moment om eens na te denken of je een eigen polis voor je kind wilt. Natuurlijk kun je dit op ieder moment samen met je kind regelen. De volgende opties zijn mogelijk.

Ga samen met je kind om tafel!
Leuk is het niet, maar het is goed dat je kind ook nadenkt over zijn/haar uitvaartwensen en wat het belang is van een uitvaartverzekering. Maak het bespreekbaar. Deze tips helpen om het gesprek te starten.

Vragen en antwoorden

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Je kind mag altijd op jouw polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

Hoe zeg ik de verzekering van mijn kind op?

Wil je kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met één van onze medewerkers van de Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je naasten. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. Een afscheid helpt de draad van het leven weer op te pakken.

Wil je de verzekering van je kind toch stopzetten? Dat kan online of bel naar onze Klantenservice.

Waar is mijn kind voor verzekerd?
Op je polisblad staat waarvoor jij en je kind(eren) verzekerd zijn. Dit kun je ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Is het mogelijk om de verzekering aan te passen aan de wensen van mijn kind?
De verzekering kan aangepast worden aan zijn/haar wensen. Het is nog niet mogelijk om dit via Mijn DELA te regelen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers van Klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!