Wat moet ik regelen als mijn kind 18 jaar wordt?

Zodra je kind 18 jaar is geworden verandert er veel. Vaak worden verzekeringen aangepast en wijzigen kinderpremies in volwassenpremies. Bij onze uitvaartverzekering, het DELA UitvaartPlan, is dit niet het geval.

Chat met onze medewerkers

Heb je een 18-jarig kind op je polis staan?

De premie en de dekking van je kind verandert niet zodra hij/zij 18 jaar wordt. Je kind blijft dus op je polis staan en is verzekerd zoals je gewend bent.

Wanneer verandert de premie van mijn kind dan?

De kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert pas in een volwassenpremie als je kind 25 jaar wordt. Wij nemen op tijd contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Dit is namelijk een goed moment om eens na te denken of je een eigen polis voor je kind wilt. Natuurlijk kun je dit op ieder moment samen met je kind regelen. De volgende opties zijn mogelijk.

Hieronder lees je wat het verschil is tussen kinderpremie en volwassenpremie. 

Kinderpremie Volwassenpremie
Lagere premie
Omdat de kans op overlijden bij kinderen erg klein is, is de kans dat we moeten uitkeren laag. Daarom betaal je een lagere risicopremie. 
Er wordt nog geen waarde opgebouwd.
Hogere premie
Omdat iedereen uiteindelijk overlijdt, is het zeker dat we moeten uitkeren. Daarom betaal je de normale premie. Volwassenen bouwen waarde op met deze hogere premie.
Uitkering
Er wordt alleen uitgekeerd wanneer er sprake is van overlijden vóór de leeftijd van 25 jaar.
Uitkering
Er wordt altijd uitgekeerd.

 

Voordelen van eerder overstappen op een volwassenpremie

De kinderpremie in een DELA UitvaartPlan verandert automatisch in een volwassenpremie wanneer je kind 25 jaar wordt. Je kunt er ook voor kiezen om eerder te starten met het betalen van volwassenpremie voor je kind. Dat kan voordelig zijn. Als je daarmee start als je kind 18 wordt, dan is de premie voor je kind op zijn 25e lager, dan wanneer hij pas op zijn 25e start met het betalen van de volwassenpremie. Zie het rekenvoorbeeld hieronder:

kindpremie_rekenvoorbeeld
Start je met betalen van volwassenpremie wanneer je kind 18 jaar is?  Dan betaalt je kind op 25-jarige leeftijd 15% minder premie dan wanneer hij dan pas zou starten met het betalen van volwassenpremie. Als je hiervoor kiest betaal je van het 18e tot het 25e levensjaar gemiddeld € 3,15 meer premie per maand voor je kind.

Ga samen met je kind om tafel!
Leuk is het niet, maar het is goed dat je kind ook nadenkt over zijn/haar uitvaartwensen en wat het belang is van een uitvaartverzekering. Maak het bespreekbaar. Deze tips helpen om het gesprek te starten.

Vragen en antwoorden

Tot welke leeftijd kan een kind op mijn polis meeverzekerd zijn?
Je kind mag altijd op jouw polis blijven staan, ook als hij/zij niet meer thuis woont. Je kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?
Je kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft je kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat je de premie op een spaarrekening zet.

Hoe zeg ik de verzekering van mijn kind op?

Wil je kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met één van onze medewerkers van de Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen. Verder verzeker je een uitvaart vaak niet alleen voor jezelf, maar juist voor je naasten. Hiermee hebben zij later geen zorgen over hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen met het regelen van een persoonlijk afscheid. Een afscheid helpt de draad van het leven weer op te pakken.

Wil je de verzekering van je kind toch stopzetten? Dat kan online of bel naar onze Klantenservice.

Waar is mijn kind voor verzekerd?
Op je polisblad staat waarvoor jij en je kind(eren) verzekerd zijn. Dit kun je ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Is het mogelijk om de verzekering aan te passen aan de wensen van mijn kind?
De verzekering kan aangepast worden aan zijn/haar wensen. Het is nog niet mogelijk om dit via Mijn DELA te regelen. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers van Klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen je graag!