• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

DELA UitvaartPlan

Voor een klein bedrag per maand is alles goed geregeld voor later. Met de verschillende opties van onze uitvaartverzekering zijn jij en je naasten zeker van een uitvaart die helemaal past bij jullie wensen.

 

98% van de leden beveelt de dienstverlening van DELA aan

Vier en een halve ster

Een uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd

Je wilt een uitvaartverzekering afsluiten, maar bent al op leeftijd? Dan heb je vast een aantal vragen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het afsluiten van een uitvaartverzekering op latere leeftijd. Tot wanneer kun je bijvoorbeeld een uitvaartverzekering afsluiten? Hoeveel premie ga je betalen? En hoe vind je de beste uitvaartverzekering voor senioren?

Een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten: kan dat?

Ook op latere leeftijd kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Tot wanneer dat precies kan, ligt aan de verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars, waaronder DELA, kun je een uitvaartverzekering afsluiten tot je 75e. Let wel op: bij DELA ben je vanaf dag één volledig verzekerd, maar dat is niet zo bij alle verzekeraars. Er zijn ook verzekeraars die in de eerste twee jaar gedeeltelijk uitkeren, of helemaal niet. Dit wordt ook wel de 'carenzperiode' genoemd.

Tip: Ben je ouder dan 75 jaar, maar wil je toch iets regelen voor je uitvaart? Dat kan met een koopsompolis of een depositofonds. We bespreken deze twee mogelijkheden onder het kopje ‘andere opties om je afscheid goed te regelen’.

Uitvaart verzekeren op latere leeftijd: hoe zit dat met de premie?

Sluit je een uitvaartverzekering op latere leeftijd af, dan is de premie meestal hoger. Dat is niet leuk, maar wel logisch. Om in een korte(re) periode het gewenste bedrag bij elkaar te krijgen, moet je maandelijks meer betalen.

Hoe hoog jouw premie precies wordt, ligt aan meerdere dingen:

Een voorbeeld:
Het is 2023. Je bent op 14 mei 1955 geboren en bent nu dus 68 jaar. Je bent momenteel gezond. Het DELA UitvaartPlan in diensten Basis speekt je aan. Je betaalt dan € 26,79 premie per maand. Wij regelen daarvoor een uitvaart met een waarde van € 7.425.

 

Bereken je premie

Bij DELA kun je tot en met 74-jarige leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten. Bereken hoeveel premie je betaalt voor onze verschillende pakketten.

Medische acceptatie: welke rol speelt je gezondheid?

Jong of oud: iedereen die een uitvaartverzekering wil afsluiten bij DELA moet een standaard gezondheidsvraag beantwoorden. Op basis van je antwoord kunnen we je vragen om online een gezondheidsverklaring in te vullen. De uitkomst van deze verklaring bepaalt mede of je een uitvaartverzekering bij ons kunt afsluiten en tegen welke premie. Lees hierover meer in ons artikel over het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte.

Andere opties om je afscheid goed te regelen

Vind je de premie te hoog of is er een andere reden waarom je geen uitvaartverzekering op latere leeftijd meer wilt afsluiten? Bij DELA heb je nog twee andere mogelijkheden om je afscheid goed te regelen, ook als je ouder dan 74 bent:

  • Uitvaartdeposito (DELA Depositofonds) voor iedereen. Je leeftijd maakt niet uit en je hoeft geen medische vragen te beantwoorden. Je stort eenmalig een bedrag dat wordt uitgekeerd na overlijden. We vullen het bedrag aan met de rente die je tijdens de looptijd hebt opgebouwd. Die ligt tussen de 1,5 en 6 procent per jaar.
  • Koopsom uitvaartverzekering (DELA UitvaartPlan tegen koopsom) voor mensen tot 85 jaar. Je verzekert een bedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor je uitvaart. Hiervoor betaal je geen maandelijkse premie, maar stort je eenmalig een bedrag. Je krijgt geen rente, maar wel jaarlijks winstdeling als onze dekkingsgraad dat toelaat.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je uitvaart van je spaargeld te betalen. Houd er dan wel rekening mee dat je ook echt voldoende geld opzij hebt gezet: een begrafenis kost gemiddeld € 9.500. Daarnaast heeft sparen voor een uitvaart een paar nadelen. Zo is de rente op dit moment erg laag en kunnen je nabestaanden na je overlijden niet zomaar bij je geld. Meer over sparen voor je uitvaart of verzekeren lees je hier.

Vind de beste uitvaartverzekering voor senioren

Welke uitvaartverzekering het beste bij je past, ligt onder andere aan je wensen en je budget. Hieronder zetten we de mogelijkheden bij DELA nog eens op een rij:

Uitvaartverzekeringen waarvoor je maandelijks premie betaalt:

  • DELA UitvaartPlan in geld: je bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is dat je wilt verzekeren. Je nabestaanden krijgen dat bedrag om zelf de uitvaart mee te regelen.
  • DELA UitvaartPlan in diensten: je verzekert een pakket aan uitvaartdiensten met een totale waarde van minimaal € 7.425(2023). Hier vallen onder andere het ophalen, verzorgen en opbaren, het rouwvervoer en de uitvaartdienst onder. Heb je extra wensen? Daarvoor is standaard een aanvullend geldbedrag van € 675 meeverzekerd (2023). Je kunt dit verhogen naar maximaal € 25.000.

Uitvaartverzekeringen waarbij je eenmalig een bedrag stort:

  • DELA Depositofonds voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid. Je stort het bedrag dat past bij je uitvaartwensen.
  • DELA UitvaartPlan tegen koopsom voor iedereen tot 85 jaar. Je stort het bedrag dat past bij je uitvaartwensen.
Benieuwd naar het aanbod van andere uitvaartverzekeraars? Vergelijk hier de verschillende uitvaartverzekeringen voor senioren.

 

Uitvaartverzekering bij DELA afsluiten

Voor een vast bedrag per maand of met een eenmalige inleg regel je alles goed voor later. Met de verschillende opties van onze uitvaartverzekering zijn jij en je naasten zeker van een uitvaart die helemaal past bij jullie wensen.