• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Een uitvaartverzekering voor een ander

Zorg voor goed voor je dierbaren en sluit een uitvaartverzekering voor ze af. Het is mooi en speciaal om er voor elkaar te kunnen zijn op momenten waarop het er echt toe doet.

 

98% van de leden beveelt de dienstverlening van DELA aan

Vier en een halve ster

Een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander

In moeilijke tijden is het belangrijk om er voor elkaar te zijn. Heb jij een familielid, vriend of andere dierbare die op het moment geen uitvaartverzekering kan betalen, terwijl jij best een paar euro per maand kunt missen? Overweeg dan om een uitvaartverzekering af te sluiten voor die ander.

Kun je een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander?

Ja, dat kan. Veel mensen verzekeren hun kinderen, kleinkinderen of partner mee op hun polis, maar ook voor andere dierbaren kun je in Nederland een uitvaartverzekering afsluiten. Het hoeft geen familie van je te zijn.

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander?

Als je geldzorgen hebt, dan kan de gedachte dat je je nabestaanden later met uitvaartkosten achterlaat extra stress geven. Ken je iemand die het financieel moeilijk heeft? Bijvoorbeeld je goede vriendin die langere tijd niet kan werken? Of je broer die met zichzelf in de knoop zit? Dan kun je diegene helpen door de uitvaartverzekering te betalen. Het geeft hem of haar rust en houvast om te weten dat dit in ieder geval goed geregeld is.

Wat moet je doen voordat je de verzekering kunt afsluiten?

Zomaar een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander is over het algemeen geen goed idee. Doe eerst de volgende dingen:

  • Bespreek het met je dierbare. Hoe voelt het voor hem of haar? Iets niet zelf kunnen betalen, kan vervelende emoties oproepen. Praat hier open over met elkaar en leg uit waarom je dit graag wilt doen.
  • Check of je dierbare toch een uitvaartverzekering heeft. Je wilt voorkomen dat er dubbel wordt betaald. Of dat de oude verzekering later niet wordt gebruikt, omdat niemand weet dat die er is.
  • Bespreek de uitvaartwensen met je dierbare en leg ze eventueel ook samen vast. De wensen bepalen voor een belangrijk deel welke uitvaartverzekering jullie afsluiten en hoe hoog de premie gaat zijn.

Hoe sluit je een uitvaartverzekering af voor een dierbare?

Over het algemeen zijn er drie mogelijkheden:

  1. Je dierbare is nog niet verzekerd. In dat geval neem je contact op met de verzekeraar van jullie keuze om een uitvaartverzekering af te sluiten. Eigenlijk net zoals je zou doen als je een uitvaartverzekering afsluit voor jezelf, dus.
  2. Je dierbare is al verzekerd, maar de polis is niet up-to-date. Het kan zijn dat je dierbare (bijvoorbeeld door stijgende prijzen) onderverzekerd is. Neem in dat geval samen met je dierbare contact op met de verzekeraar en bespreek de mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen de premie te verhogen en het verschil te betalen.
  3. Je dierbare is verzekerd, maar wil de verzekering door geldgebrek opzeggen. Informeer bij de verzekeraar of jij de maandelijkse premies kunt overnemen.

Via wie loopt de communicatie?

Dat ligt eraan. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is er altijd een ‘verzekerde’ en een ‘verzekeringnemer’ (de eigenaar van de verzekering; de persoon die de verzekering afsluit). De verzekerde is altijd de persoon op wiens leven je de verzekering afsluit (als hij of zij overlijdt, wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd). Wie de verzekeringnemer is, bepalen jullie samen. Ben jij het? Dan loopt alle communicatie met de verzekeraar via jou. Is de ander het? Dan loopt alle communicatie via hem of haar.

Betaal je meer premie als je een uitvaartverzekering afsluit voor een ander?

Nee. De premie is net zo hoog als wanneer je dierbare de verzekering zelf afsluit.

Wat kost een uitvaart eigenlijk?

Wat kost een uitvaart eigenlijk? Met onze Uitvaartkostenwijzer bereken je binnen twee minuten welk bedrag je kunt verzekeren om jouw dierbare het mooie afscheid te geven wat hij of zij verdient.

Het is mooi om er voor elkaar te zijn

Elkaar helpen in moeilijke tijden is niks om je voor te schamen. In tegendeel: het is juist mooi en speciaal om er voor elkaar te kunnen zijn op momenten waarop het er echt toe doet. Bovendien is een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander een goede manier om moeilijke maar waardevolle gesprekken te voeren over het leven, het afscheid en de waarde van vrienden en familie.

Sluit een uitvaartverzekering af voor een ander

Bij DELA verzeker je jouw dierbare al voor een klein bedrag per maand. We houden rekening met jullie wensen en begeleiden jullie gedurende het hele proces. Want goed afscheid nemen doe je maar één keer.