• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Wie kun je verzekeren?

Een uitvaartverzekering is er voor iedereen. Uiteraard kun je jezelf verzekeren. Maar als je wilt, kun je je partner en/of kind(eren) in één keer meeverzekeren. Hoe je dat regelt, lees je op deze pagina.

Het meeverzekeren van je kind(eren)

Tijdens het (online) afsluiten van jouw uitvaartverzekering kun je jouw kinderen direct toevoegen aan je verzekering. Zij krijgen dezelfde dekking. Je ziet dan ook meteen de totale premie die je gaat betalen voor jou en je kinderen. Tot 60 dagen na de geboorte is jouw kind automatisch verzekerd voor de basisdiensten. Na deze periode zijn je kinderen niet automatisch meeverzekerd. Meld je zoon of dochter daarom, als je dat wenst, zo snel mogelijk bij ons aan.

Voor kinderen betaal je een lage kinderpremie. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een volwassenenpremie. Je ontvangt hierover vanzelf bericht. Jouw kinderen mogen altijd bij jou op de polis blijven staan, ook als ze niet meer thuis wonen.

Wil je liever een zelfstandige polis voor jouw kind? Je kunt je kind op een zelfstandige uitvaartverzekering overschrijven. Als je kind jonger is dan 25 jaar, dan verandert de premie wel van een kinderpremie in een volwassenpremie. Als je kind 25 jaar of ouder is, dan heeft hij of zij al een volwassenpremie en blijft de premie hetzelfde.

Meer informatie over kinderen en jouw uitvaartverzekering.

Het meeverzekeren van je partner

Ook je partner kun je gemakkelijk toevoegen tijdens het (online) afsluiten. Heb je zelf al een verzekering? Dan kun je je partner bijschrijven. Het bijschrijven kan via het wijzigingsformulier, of eenvoudig via Mijn DELA. Heb je nog geen Mijn DELA? Maak dan hier een account aan.

Ouder dan 75 jaar?

Je kunt bij DELA een uitvaartverzekering afsluiten tot het 75e levensjaar. Is je partner ouder dan 75 jaar? Dan kun je kiezen voor een koopsompolis. Lees hier meer over de koopsom uitvaartverzekering. Of je kunt kiezen voor een deposito. Met het DELA Depositofonds zet je voordelig geld opzij voor je uitvaart. Lees hier meer over het depositofonds.

Het meeverzekeren van je kleinkinderen

Heb je als grootouder een uitvaartverzekering, dan kun je ervoor kiezen om jouw kleinkind voor de gunstige kinderpremie mee te verzekeren. Maar je kunt ook een zelfstandige uitvaartverzekering afsluiten voor je kleinkind.

Lees hier meer over het bijschrijven van een (klein)kind op je polis.

Een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander

Veel mensen verzekeren hun kinderen, kleinkinderen of partner mee op hun polis, maar ook voor andere dierbaren kun je in Nederland een uitvaartverzekering afsluiten. Het hoeft geen familie van je te zijn.

Het DELA UitvaartPlan

Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart (begrafenis of crematie).