Vanaf wanneer heb je een uitvaart­verzekering nodig?

Als je jong bent, denk je waarschijnlijk nog niet na over je eigen overlijden. Logisch, want dat is dan nog een ver-van-je-bed-show. Toch is het slim om al vroeg over een uitvaartverzekering na te denken.

Waarom al vroeg een uitvaartverzekering afsluiten?

Hoewel je er natuurlijk liever niet aan denkt, kan er altijd iets gebeuren waardoor je al jong overlijdt. Je ouders, familie of vrienden moeten dan ineens een uitvaart voor je regelen. En een uitvaart kost in Nederland al snel tussen de € 7.000 en € 11.000. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je je naasten niet met onverwachte hoge kosten achterlaat.

Een andere reden om al jong een uitvaartzekering af te sluiten, is dat je meer premie moet betalen als je ouder wordt. Hoe jonger je bent als je je uitvaartverzekering afsluit, hoe minder je per maand kwijt bent. Zo spreid je de kosten voor je uitvaartverzekering en blijft de maandelijkse premie zo laag mogelijk.

 

Minimumleeftijd voor een uitvaartverzekering

Er is eigenlijk geen minimumleeftijd voor een uitvaartverzekering. Als je jonger bent dan 18 jaar, kunnen je ouders of verzorgers je meeverzekeren op hun eigen uitvaartverzekering. Zelf een uitvaartverzekering afsluiten kan vanaf je 18e verjaardag. Wil je toch nu al een eigen polis afsluiten? Vraag dan je ouders of verzorgers contact op te nemen met onze Klantenservice via 040 260 16 36.

 

Maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering

Wil je je liever verzekeren als je wat ouder bent? Dat kan, maar dan moet je wel rekening houden met de maximumleeftijd. Bij DELA kun je een uitvaartverzekering afsluiten tot de dag dat je 75 wordt. Ben je ouder dan 75 jaar en wil je toch nog iets regelen voor je uitvaart? Dan kan dat met een uitvaartkoopsompolis of een depositofonds.

 

DELA UitvaartPlan

Onze uitvaartverzekering heet het DELA UitvaartPlan. Voor een klein bedrag per maand ben je al verzekerd. Zo laat je je naasten niet met hoge uitvaartkosten achter. En krijgen je nabestaanden hulp bij het regelen van een mooie uitvaart. Want op een persoonlijke en passende manier afscheid nemen van een geliefde, is van grote waarde voor het rouwproces. Sluit je nu een uitvaartverzekering af? Dan is het straks voor je dierbaren ook goed geregeld. Dat geeft rust.

Wil je een DELA UitvaartPlan afsluiten? Bereken dan direct je premie.

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

Wil je weten waarom het DELA UitvaartPlan zo voordelig is? We leggen het uit in de video hieronder. 
In dit voorbeeld zien we dat Joost in 2022 een DELA UitvaartPlan in diensten afsluit. Joost is dan 30 jaar. Uiteindelijk overlijdt Joost in 2072 op 80-jarige leeftijd. Tijdens zijn leven heeft Joost zo’n 12.600 euro premie betaald. In 2072 verzorgt Coöperatie DELA zijn uitvaart ter waarde van 24.400 euro. Joost had ook zelf kunnen sparen voor zijn uitvaart. Met een jaarlijkse rente van 2% zou hij uiteindelijk zo’n 19.100 euro bij elkaar gespaard hebben. Dat is niet genoeg om een uitvaart met een waarde van 24.400 euro in 2072 te bekostigen. En Joost is nu vanaf dag 1 verzekerd voor de kosten van zijn uitvaart.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.

Chat met onze medewerkers