Zorgeloze toekomst

Voor een zo zorgeloos mogelijke toekomst van je kind, is niet alleen de opvoeding belangrijk. Download de checklist en zie wat je op praktisch vlak nu al kunt regelen voor je kind.

 

Bescherm je gezin met een overlijdensrisicoverzekering tegen de financiële gevolgen van overlijden

Het overlijden van een ouder heeft een grote, emotionele impact op kinderen. Ze begrijpen niet waarom papa nooit meer terugkomt, gaan weer in bed plassen of kunnen ‘zomaar’ boos, verdrietig of agressief worden¹. Een moeilijke situatie voor de overgebleven ouder, die naast zijn/haar eigen rouwproces geconfronteerd wordt met hartverscheurende vragen als: 'Papa, ga jij nu ook dood? Wie knuffelt mama nu als ze moet huilen?'

Zorgen voor elkaar

Veel ouders willen na het overlijden van hun partner niks liever dan zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun kinderen. Een wens die wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek: is er sprake van een goede hechting met de overgebleven ouder, dan is de kans op emotionele problemen – op de korte én de lange termijn – kleiner². Maar is dat financieel wel haalbaar? Met het overlijden van je partner valt vaak een (deel van het) inkomen weg. Kies je ervoor om een tijd thuis te blijven, dan heb je weliswaar recht op een nabestaandenuitkering tot je jongste kind 18 jaar wordt, maar die nabestaandenuitkering ligt rondom bijstandsniveau. Kies je er juist voor om (meer) te gaan werken, dan krijg je mogelijk te maken met hogere kinderopvang kosten. En terwijl jij piekert, rekent en afweegt, vraagt je kind zich af waar papa toch blijft …

Niet voor de rijken

Met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bescherm je je gezin tegen de financiële gevolgen van overlijden. ‘Een overlijdensrisicoverzekering is echt niet alleen voor de rijken,’ zegt Cees den Hertog, adviseur bij coöperatie DELA. ‘Stel, je hebt één kind en verwacht dat dat kind klaar is met studeren als hij/zij 25 is. Je kunt er dan voor kiezen een overlijdensrisicoverzekering van € 150.000 af te sluiten over die periode, tegen een maandelijkse premie van 6,56 euro³. Kom jij, of komt je partner, nu onverhoopt te overlijden, dan komt dat bedrag in één keer vrij. In zo’n heftige, verdrietige periode is het fijn dat je je niet dagelijks hoeft af te vragen of je de eindjes wel aan elkaar kunt knopen.’ Want, geld is tijd. Tijd voor je kinderen, je gezin.

Meer weten?


Wil je meer weten over onze overlijdensrisicoverzekering, het DELA LeefdoorPlan? Kijk dan eens op dela.nl. Hier vind je meer informatie en kun je ook eenvoudig de premie berekenen.

Lees verder op dela.nl

¹ Spuij en Boelen, 2008; Di Ciacco, 2008
² Luecken e.a., 2008; Tyrka e.a., 2008
³ Leeftijd verzekerde is 27 jaar en looptijd verzekering is 25 jaar