• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Voogdij

Als ouder wil je het beste voor je kind. Ook als er onverhoopt iets met jou gebeurt. Door de voogdij voor je minderjarige kind te regelen, kies je zelf wie er voor je kind gaat zorgen op een manier die past bij jouw normen, waarden en levensstijl. Lees wat voogdij precies inhoudt en wat het betekent om voogd te zijn. En lees welke vragen je de toekomstige voogd kunt stellen en hoe anderen het regelen van de voogdij hebben ervaren.

‘Het voogdij-gesprek was pittig en emotioneel.’

Hulp nodig bij het vastleggen van de voogdij?

Heb je een voogd in gedachten maar twijfel je of dat wel de juiste keuze is? Met de download 11 vragen aan een voogd ontdek je welke voogd het beste bij jullie kind en manier van leven past.

Checklist toekomst kind

Welke steuntjes in de rug kunnen we onze kinderen geven? Je leest het in onze checklist voor een zorgeloze toekomst voor je kind.

Wat houdt voogdij precies in?

Als ouder wil je natuurlijk dat er altijd goed voor je kind of kinderen wordt gezorgd. Maar wat nou als jij en je partner overlijden of ernstig ziek worden? Voor zo’n geval wijs je een of meerdere voogden aan.

Zwanger en nadenken over later

Omdat je zwangerschap een hele leuk maar ook een ingrijpende periode is, hebben we een checklist opgesteld. Hiermee streep je alle regeldingen één voor één af.

Geboortechecklist

Wij snappen dat je aan honderd-en-één dingen denkt als je net een kindje hebt gekregen. Maar er zijn ook zaken waar je minder graag aan denkt. Om je te helpen hebben we een handige geboortechecklist opgesteld.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.