• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Voogdij

Als ouder wil je het beste voor je kind. Ook als er onverhoopt iets met jou gebeurt. Door de voogdij voor je minderjarige kind te regelen, kies je zelf wie er voor je kind gaat zorgen op een manier die past bij jouw normen, waarden en levensstijl. Lees wat voogdij precies inhoudt en wat het betekent om voogd te zijn. En lees welke vragen je de toekomstige voogd kunt stellen en hoe anderen het regelen van de voogdij hebben ervaren.

‘Het voogdij-gesprek was pittig en emotioneel.’

Hulp nodig bij het vastleggen van de voogdij?

Heb je een voogd in gedachten maar twijfel je of dat wel de juiste keuze is? Met de download 11 vragen aan een voogd ontdek je welke voogd het beste bij jullie kind en manier van leven past.

Wat als ik de voogdij van mijn kind niet regel?

Checklist toekomst kind

Welke steuntjes in de rug kunnen we onze kinderen geven? Je leest het in onze checklist voor een zorgeloze toekomst voor je kind.

Op vakantie zonder kinderen? Regel alles goed vooraf, ook de voogdij

Ruim 80% van de jonge ouders heeft de voogdij niet geregeld

Sharilynn en Caitlin verloren hun ouders. Gelukkig was de voogdij geregeld

Nieuwe partner? Regel alles voor je kinderen in een testament

Zwanger en nadenken over later

Omdat je zwangerschap een hele leuk maar ook een ingrijpende periode is, hebben we een checklist opgesteld. Hiermee streep je alle regeldingen één voor één af.

Geboortechecklist

Wij snappen dat je aan honderd-en-één dingen denkt als je net een kindje hebt gekregen. Maar er zijn ook zaken waar je minder graag aan denkt. Om je te helpen hebben we een handige geboortechecklist opgesteld.

Voogdij regelen: wie zorgt er voor je kindje als jij overlijdt?

Wat moet je allemaal regelen rondom de geboorte van je kind?

‘In alle babyhectiek vergaten we een testament op te stellen.’

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.