• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Zorgeloze toekomst voor je kind

Welke steuntjes in de rug kun je jouw kinderen meegeven? Je leest het in onze checklist voor een zorgeloze toekomst voor je kind.

 

Op vakantie zonder kinderen? Regel alles goed vooraf, ook de voogdij

De koelkast is gevuld en de buren zijn gewaarschuwd. Na jaren gezinsvakanties trekken jullie er voor het eerst weer eens met z'n tweeën op uit. Zonder de kids. Heerlijk! Natuurlijk ga je ervan uit dat er niets gebeurt, maar het is wel belangrijk om het een en ander goed te regelen. Met deze checklist kunnen jullie optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Verzamel alle gegevens van jullie reis

Denk hierbij aan bus-, trein- en vluchtgegevens, maar ook jullie verblijfplaats en de polis van je reisverzekering. Mail het hele document naar de kinderen en/of naar andere familieleden of vrienden.

Maak een overzicht van al jullie verzekeringen

Denk hierbij aan bijvoorbeeld de inboedel-, aansprakelijkheids-, uitvaart- en autoverzekering. Als je kind bijvoorbeeld de laptop van een vriend laat vallen, is het fijn als ze snel bij de papieren kunnen. Anderzijds: mocht er iets met jullie gebeuren, kunnen zij snel schakelen. Je wilt er niet over nadenken, maar het is fijn als alles goed geregeld is. Vergeet de thuisblijvers niet te vertellen waar ze de gegevens van alle verzekeringen kunnen vinden.
Kinderen meeverzekerd tot 60 dagen

Heb je een uitvaartverzekering van DELA, dan zijn je kinderen tot 60 dagen na de geboorte automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten van uw uitvaartverzekering. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap.

Na deze periode zijn je kinderen niet meer verzekerd. Daarom is het belangrijk om je kind voor het eind van deze periode bij te schrijven op je uitvaartverzekering.

Bundel bankgegevens, regelingen en belangrijke adressen

Prettig voor jezelf om alles bij elkaar in een map te bewaren. Belangrijke telefoonnummers, bankrekeningen, spaarrekeningen, pensioenoverzicht, het testament en de naam van de notaris waar dat testament of de wilsbeschikking ligt... En hebben jullie een registratie in het Donorregister? Goed om deze ook toe te voegen. Geef ook aan waar de kinderen de map en belangrijke adressen kunnen vinden, mocht het nodig zijn.

Een brief voor je kinderen

Stel dat er iets gebeurt, is een brief aan je kinderen, partner en familie geen slecht idee. Je kunt er praktische informatie in verwerken: zoals de code van de kluis en een beschrijving van de inhoud, de wensen voor je uitvaart en de gegevens van de notaris. Maar zo’n brief kan ook een emotionele boodschap hebben. Bijvoorbeeld wat je je nabestaanden wenst, wat je voor ze hoopt, wilt meegeven of hoeveel je van ze houdt.

Regel de voogdij

Zorg dat zaken rondom de voogdij duidelijk zijn. En regel dit ruim voordat je op vakantie gaat. Weten je kinderen bij wie ze terecht kunnen als er onverhoopt iets gebeurt? Voor zowel jullie zelf als de kinderen een prettig idee dat ze een goed onderkomen hebben als jullie iets overkomt.
Advies nodig bij het regelen van voogdij

Heb je een vraag over het regelen van voogdij? De DELA VoorelkaarDesk geeft praktische hulp bij moeilijke vragen. Kosteloos voor onze leden en altijd een persoonlijk antwoord.

Neem contact op via dit formulier of bel 040 219 91 00.

Een aantal opties op een rij

We weten als geen ander dat het soms ingewikkeld lijkt om zaken te regelen. Waar moet je allemaal aan denken als je je familie goed achter wil laten, mocht er onverhoopt iets gebeuren? Je kunt bijvoorbeeld nadenken over je nalatenschap, voogdij of kosten van een uitvaart. Als je je graag verder wil verdiepen, dan kan dat met de checklist voor een zorgeloze toekomst van je kind.