Vragen aan een voogd

Hebben jullie misschien al een voogd in gedachten voor jullie kindje maar twijfel je of dat wel de juiste keuze is? Met de download 11 vragen aan een voogd ontdek je welke voogd het beste bij jullie kind en manier van leven past.

 

Ruim 80% Nederlandse jonge ouders heeft voogdij kinderen nog niet geregeld

Uit onderzoek in opdracht van coöperatie DELA blijkt dat met name jonge ouders weinig regelen voor later. Bij ouders in de leeftijd van 35 tot 49 jaar ligt het percentage dat wel iets heeft geregeld qua nalatenschap namelijk een stuk hoger (73%).

nalatenschap regelen
Wat ouders voornamelijk regelen zijn een uitvaartverzekering (43%), een testament (34%), geld opzijzetten voor de kinderen (17%) of een overlijdensrisicoverzekering (8%). Over het regelen van de voogdij denken veel ouders echter niet na. De belangrijkste reden die ouders noemen om nog geen zaken te regelen voor later, is dat er nog niet over is nagedacht.
voogdij regelen
Advies nodig bij het regelen van voogdij

Heb je een vraag over het regelen van voogdij? De DELA VoorelkaarDesk geeft praktische hulp bij moeilijke vragen. Kosteloos voor onze leden en altijd een persoonlijk antwoord.

Neem contact op via dit formulier of bel 040 219 91 00.

Maar liefst 83% van de jonge gezinnen heeft niet officieel vastgelegd wie de voogdij over hun kinderen krijgt mocht beide ouders iets overkomen. In de categorie ouders in de leeftijd van 35 tot 49 jaar ligt dit percentage iets lager. In die groep heeft bijna 76% nog niet officieel vastgelegd wie de voogd van hun kinderen wordt.
geldopzijzetten voor je kinderen
Nederlandse ouders vinden het belangrijk om geld opzij te zetten voor mijlpalen in het leven van hun kind(eren). Meer dan acht op de tien (83,5%) ouders zet geld opzij voor hun kroost en nog eens 7,4% is van plan om dit op korte termijn te gaan doen. Slechts 9,1% zet geen geld opzij voor zijn of haar kinderen.

Ouders hoeven het gelukkig niet allemaal alleen te doen, want 44,1% van de grootouders stort ook maandelijks een bedrag op een speciale rekening voor hun kleinkinderen. Het merendeel (59,5%) van de ouders en grootouders zet een bedrag tot 25 euro per maand per kind opzij, een kwart (24,5%) tussen 26 en 50 euro en 5% zorgt er zelfs voor dat er iedere maand meer dan 100 euro wordt bijgeschreven op een speciale rekening voor het (klein)kind.

DELA CoöperatiespaarPlan met 2% vaste rente
Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.
Onderzoek in opdracht van coöperatie DELA uitgevoerd door Multiscope onder meer dan 1.000 respondenten in mei 2015

Hulp nodig bij het vastleggen van de voogdij?

Hebben jullie misschien al een voogd in gedachten voor jullie kindje maar twijfel je of dat wel de juiste keuze is? Met de download 11 vragen aan een voogd ontdek je welke voogd het beste bij jullie kind en manier van leven past.

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Bij beëindiging binnen 10 jaar keren wij het saldo uit minus € 150 kosten. Na 10 jaar zijn er geen kosten bij een beëindiging. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is maar een verzekeraar.