• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Meer uitleg over inleggen in het DELA CoöperatiespaarPlan

Er gelden enkele voorwaarden aan de minimale en maximale inleg in het DELA CoöperatiespaarPlan. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

Chat met onze medewerkers

Deze regels voor inleggen gelden alleen voor een DELA CoöperatiespaarPlan die is afgesloten ná 1 januari 2018. Heb je een DELA CoöperatiespaarPlan afgesloten voor 1 januari 2018? Dan gelden er andere voorwaarden. Bekijk in MijnDELA de voorwaarden die bij jouw polis horen.

Hoe kun je inleggen?

Er zijn twee soorten maximale inleg voor het DELA CoöperatiespaarPlan:

Periodieke inleg

In de tijd dat je bij ons een spaarverzekering hebt afgesloten, kun je per periode van een maand, kwartaal, half jaar of jaar geld inleggen. Hierbij moet je wel rekening houden met een maximumbedrag per periode en per kalenderjaar.

Eenmalige inleg

Als je van DELA extra bedragen mag storten dan kun je naast de periodieke inleg ook jaarlijks stortingen doen óf een verzekering afsluiten waar je tot het maximale jaarbedrag kunt inleggen.

Welke bedragen kun je periodiek inleggen?

De periodieke maximale inleg is:

  • € 200 per maand;
  • € 600 per kwartaal;
  • € 1.200 per half jaar of
  • € 2.400 per jaar dat uw verzekering loopt.

Je kunt het bedrag dat je periodiek inlegt verlagen of verhogen als dit binnen het maximale bedrag valt. Je kunt de periodieke inleg niet meer verhogen als wij het maximale bedrag voor een eenmalige inleg tot € 0 verlagen.

Welk bedrag kun je eenmalig inleggen?

Als je van DELA extra bedragen mag storten dan kun je:

  • per kalenderjaar extra bedragen inleggen van ten minste € 10 per keer tot het maximale bedrag -dat wij bepalen- is bereikt; óf
  • een spaarverzekering afsluiten waar je tot het maximale jaarbedrag kunt inleggen.

Het maximale bedrag is € 12.000 per verzekeringnemer per kalenderjaar. Wij kunnen het maximale bedrag op ieder moment naar € 0 verlagen. Als wij dit doen, krijg je van ons hierover altijd een bericht. Als wij het maximale bedrag verlagen, kun je het afgesproken bedrag dat je per maand,  kwartaal, half jaar of jaar inlegt gewoon blijven inleggen.

Betalingen die je doet, die lager zijn dan € 10 per keer of die hoger zijn dan het maximale bedrag, tellen niet mee als inleg. Wij betalen die zonder rente terug.
Ook kunnen anderen een bedrag inleggen op jouw spaarverzekering. Natuurlijk wel binnen de afspraken die in deze bijlage staan.

  • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.