Er zijn twee soorten manieren van inleggen voor het DELA CoöperatiespaarPlan:

Periodieke inleg

Je kunt per periode van een maand, kwartaal, half jaar of jaar geld inleggen. Hierbij moet je wel rekening houden met een maximumbedrag per periode en per kalenderjaar.

Eenmalige inleg

Als je extra bedragen wilt storten, dan kun je dit naast de periodieke inleg ook losse stortingen doen óf een verzekering afsluiten waar je alleen maar losse stortingen doet.

Welke bedragen kun je periodiek inleggen?

De periodieke maximale inleg is:

  • € 200 per maand;
  • € 600 per kwartaal;
  • € 1.200 per half jaar of
  • € 2.400 per jaar dat uw verzekering loopt.

Je kunt het bedrag dat je periodiek inleg verlagen of verhogen als dit binnen het maximale bedrag valt. 

Welk bedrag kun je eenmalig inleggen?

Je kunt ook losse bedragen storten, namelijk:

  • per kalenderjaar extra bedragen inleggen van ten minste € 10 per keer tot het maximale bedrag is bereikt; óf
  • een spaarverzekering afsluiten waar je tot het maximale jaarbedrag kunt inleggen.

Het maximale bedrag is € 12.000 per verzekeringnemer per kalenderjaar. Ook kunnen anderen een bedrag inleggen op jouw spaarverzekering. Wij kunnen het maximale bedrag op ieder moment naar € 0 verlagen, als blijkt dat dit nodig is om de solvabiliteit van DELA te beschermen. Als wij dit doen, krijg je van ons hierover altijd een bericht. Je kunt de periodieke inleg dan ook niet meer verhogen. Als wij het maximale bedrag verlagen, kun je het afgesproken bedrag dat je per maand,  kwartaal, half jaar of jaar inlegt wel gewoon blijven inleggen.

Betalingen die je doet, die lager zijn dan € 10 per keer of die hoger zijn dan het maximale bedrag, tellen niet mee als inleg. Wij betalen die zonder rente terug.

Deze regels voor inleggen gelden alleen voor een DELA CoöperatiespaarPlan die is afgesloten ná 1 januari 2018. Heb je een DELA CoöperatiespaarPlan afgesloten voor 1 januari 2018? Dan gelden er andere voorwaarden. Bekijk in MijnDELA de voorwaarden die bij jouw polis horen.