• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Stappenplan woning kopen

Als je een woning gaat kopen komt er veel op je af en moet je van alles regelen. Om je hierbij te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt.

 

Hoe verliep de zoektocht naar jouw koophuis?

We gingen de straat op om mensen te bevragen over onderwerpen als afscheid nemen, meegeven en doorgeven. Nu is het tijd om het te hebben over opstarten. Het kopen van een huis is een nieuwe, spannende start! Waar begin je en wat heb je hier voor nodig? Wout, onze reporter vroeg het aan de mensen op straat.

Het kopen van een huis is niet zo makkelijk als het lijkt. Het wordt steeds duurder en je eigen financiële inbreng groter. Best lastig als je jong bent en net een dure studie achter de rug hebt. Vroeg beginnen met geld opzijzetten of geld lenen lijkt een must. En dan blijkt ook nog eens iedereen hetzelfde huis te willen kopen. Er wordt van je verwacht om flink boven de vraagprijs te bieden.

De spaarverzekeringen van DELA

Wist jij dat je bij DELA heel gunstig geld opzij kan zetten? De spaarverzekering van DELA heeft een vaste rente van 2,00%. Je legt periodiek of eenmalig een bedrag in en krijgt aan het einde van de looptijd een gegarandeerd bedrag uitgekeerd. Heel handig als je geld opzij wilt zetten voor jezelf of je kind. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Help! Maar waar begin je als je een huis wilt kopen? Eerst naar een hypotheekadviseur of het toch op eigen houtje uitzoeken? Om het je makkelijker te maken hebben wij alvast de stappen overzichtelijk onder elkaar gezet. De download ‘stappenplan huis kopen' helpt je in 10 stappen door alle fases van deze nieuwe start.

Kom in 10 stappen aan jouw droomhuis

Dat koophuis komt er niet vanzelf. Wacht niet te lang en ga aan de slag. We helpen je op weg met een handige download. Aan de hand van 10 stappen ga jij op huizenjacht. Zo weet je zeker dat je niks vergeet tijdens deze leuke zoektocht.

Op straat gevraagd

Reporter Wout gaat regelmatig voor DELA op pad. Hij bespreekt uiteenlopende onderwerpen met mensen die hij onderweg tegenkomt. Onderwerpen waar iedereen weleens over nadenkt en zich vervolgens van afvraagt: hoe doen anderen dat eigenlijk? Bekijk de video's.