Verhalenbundel

Hoe je de draad van het leven weer oppakt, is voor iedereen anders. Download onze bundel met verhalen en lees hoe anderen de draad van het leven weer oppakken.

 

Erfstuk: de vintage jurk van mijn oma

Wie: Tanja (29)

Geërfd van: oma Til

Erfstuk: 'De jurk die ze droeg tijdens de bruiloft van mijn ouders.'

Waarde: 'Geen idee, maar voor mij onbetaalbaar.'

Op een avond zat ik bij oma aan de borrel en wat foto’s te bekijken van de bruiloft van mijn ouders. ‘Oma, wat een toffe jurk heb je daar eigenlijk aan!’ zei ik, waarna ze opstond en naar haar inloopkast stiefelde. Ze kwam terug met… die jurk! 'Hier schat, voor jou!'

Zo gaaf, helemaal vintage jaren ’80 met bijpassend riempje en sjaal. Oma Til had sowieso een te gekke garderobe. Ze zag er altijd heel koket uit. Mantelpakjes, bontjes, mooie jassen… En ze had precies mijn maat. Toen ze overleed kwamen er nog veel meer vintage pareltjes tevoorschijn, waarover ik nu veel complimenten krijg als ik ze draag op een feestje.

Online wensenboek

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld.

Download de verhalenbundel

Hoe je de draad van het leven weer oppakt, is voor iedereen anders. De één vindt troost in een mooi gedenkteken en praat daarover. De ander houdt herinneringen in stilte levend met een bijzonder erfstuk. Mensen herinneren en rouwen anders, op hun eigen manier. Download onze bundel met verhalen en lees hoe anderen de draad van het leven weer oppakken.

Schrijf een codicil


Dat ene mooie servies van oma, het horloge dat je van je grootvader kreeg of een bijzondere ring die van moeder op dochter doorgegeven wordt. Spullen met een herinnering hoef je niet per se in een testament te vermelden, dit kan ook met een codicil: een handgeschreven document dat je zelf bewaart. Meer weten?

Lees verder op dela.nl