Wat wil jij meegeven?

Wat geef jij een ander mee? Of het nu om je kindje, partner, vriend of ouders gaat; iets meegeven doen we allemaal. In onze verhalenbundel lees je verhalen over tradities en levenslessen. Laat je inspireren!

 

De moeders van Day hopen dat zij haar hart volgt

Bertina en Cynthia werden beste vriendinnen op de School voor Journalistiek. Na een paar jaar vriendschap werden ze verliefd op elkaar. ‘Vanaf dat moment stonden we voor het eerst op eigen benen. Wat een ander ervan zou denken, telde niet meer.’

 We pasten niet meer in het man-vrouwplaatje dus we ‘kozen’ de moeilijke weg. Maar vooral, onze eigen weg. 

'We pasten niet meer in het man-vrouwplaatje dus we 'kozen' de moeilijke weg. Maar vooral, onze éigen weg. De keuze om deze relatie aan te gaan, was de eerste échte keuze voor onszelf. Een weg die niet makkelijk zou worden en die alleen wij konden bewandelen. Dat was in 1999 en inmiddels zijn we zestien jaar bij elkaar.' Vorig jaar gaven Cynthia en Bertina elkaar het jawoord en kregen een prachtige dochter: Day.

Kinderen meeverzekerd tot 60 dagen

Heb je een uitvaartverzekering van DELA, dan zijn je kinderen tot 60 dagen na de geboorte automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten van uw uitvaartverzekering. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap.

 

Na deze periode zijn je kinderen niet meer verzekerd. Daarom is het belangrijk om je kind voor het eind van deze periode bij te schrijven op je uitvaartverzekering.

Informatie voor een uitvaartverzekering voor kinderen
Kind bijschrijven op de polis van uitvaartverzekering


De eerste keren

De kersverse moeders verheugen zich op de mijlpalen en de eerste keren van Day’s leven. 'We kijken echt uit naar haar eerste keren! De eerste keer dat ze ‘mama’ zal zeggen. De eerste keer dat ze loopt. De eerste keer dat ze vriendjes maakt. De eerste keer dat ze haar passie laat blijken. De eerste keer dat ze haar eigen mening zal hebben. Dat ze verliefd zal zijn. Haar eerste proefwerk. Haar eerste bijbaantje. De dag dat ze zelf kinderen zal krijgen...'

Het verliefde koppel vertelt dat ze keuzes maken die direct uit hun hart komen en willen dit meegeven aan hun dochter. 'We leven vanuit liefde. Dat is de eerste les die we haar meegeven: doe alles vanuit liefde. Behandel mensen met respect, ook al behandelen ze jou misschien niet zoals je zou willen. We proberen haar onze normen en waarden mee te geven en hopen dat ze zichzelf blijft en gelooft in wie ze is. Wat een ander ook van haar zal denken.'

Tips bij opvoeden

Ken je de infographic met de feiten en cijfers over hoe Nederlanders tegen hun eigen opvoeding aan kijken? Deze laat de uitkomst zien van het onderzoek wat DELA heeft gedaan naar wat Nederlanders hebben geleerd van hun ouders en wat zij willen doorgeven aan hun eigen kinderen.

Wat wil jij meegeven?

Wat geef jij een ander mee in dit leven? Of het nu om je kindje, partner, vriend of ouders gaat; iets meegeven doen we allemaal. In onze verhalenbundel lees je verhalen over tradities en levenslessen. Laat je inspireren!