• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Producten vergelijken

Hoe kies je eigenlijk een spaarproduct dat het beste past bij de wensen van jou en je geliefden? Met het stappenplan helpen we je op weg.

 

Hoe zorg ik dat mijn kind financieel zelfstandig wordt?

‘Hoe zorg ik dat mijn kind financieel zelfstandig wordt?’ vroegen we in deze editie van de Prangende vraag aan Henriëtte Raap, werkzaam bij Wijzer in geldzaken.

‘Kinderen doen niet wat je zegt, kinderen doen wat je doet,’ legt Henriëtte uit in de video. Daarom is het belangrijk om een goed voorbeeld te geven. De financiële opvoeding begint bij 6 jaar. Haar advies is om je kind vanaf dat moment al bewust te maken van de waarde van geld. Handige tips geeft ze je in de video.

Denk eens na over geld opzijzetten

Als ouder is het fijn als je je kind financieel op weg kunt helpen. Dit kan als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.
 

Toekomstdromen van je kind werkelijkheid laten worden

Wil je geld opzijzetten voor je kind of kleinkind, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij hebben de kenmerken van een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito naast elkaar gezet. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.