• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Producten vergelijken

Hoe kies je eigenlijk een spaarproduct dat het beste past bij de wensen van jou en je geliefden? Met het stappenplan helpen we je op weg.

 

In gesprek met je kind over financiële zelfstandigheid

Moeder Minka en dochter Pien gaan in gesprek over financieel zelfstandig worden. Hoe bereid je je kind of jezelf voor op een zorgeloze toekomst? Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen, ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

 Ik denk wel dat je íéts gelukkiger bent als je geld hebt. Dat geloof ik toch wel. 

Minka de Jong is moeder van een dochter en een zoon. Met haar ex-vriend is ze verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van haar kinderen. In de video gaat ze samen met haar tienerdochter Pien het gesprek aan over wat belangrijk is in het leven. Wat wil ze aan haar dochter meegeven? En hoe bereidt Pien zich voor op de toekomst?

Denk eens na over geld opzijzetten

Als ouder is het fijn als je je kind financieel op weg kunt helpen. Dit kan als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.
 

Toekomstdromen van je kind werkelijkheid laten worden

Wil je geld opzijzetten voor je kind of kleinkind, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij hebben de kenmerken van een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito naast elkaar gezet. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.