• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Producten vergelijken

Bekijk de verschillen tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf in 5 stappen welk product het beste bij jou past.

 

Carmen zet geld opzij voor de studie van haar dochter

Carmens dochter Fay is drie jaar oud als Carmen online leest dat veel studenten hun studie niet kunnen betalen of na hun studie met een enorme studieschuld blijven zitten. Studeren lijkt dan nog ver weg voor haar dochter Fay, toch wil Carmen ervoor zorgen dat haar dochter later niet in de financiële problemen komt.

Van huis uit meegekregen
Carmen: ‘Vroeger heb ik van mijn ouders meegekregen, dat je voor jezelf moet zorgen en je eigen geld moet verdienen. Zij vonden het altijd belangrijk dat wij zonder (studie)schuld het huis uit gingen. Dit is iets wat ze heel duidelijk hebben meegegeven aan mijn zus en mij. Geld komt niet vanzelf aanwaaien. Ik ben nu dankbaar voor de vanzelfsprekendheid waarmee wij konden gaan studeren’.

Geld opzijzetten voor later
‘Dat probeer ik ook mee te geven aan mijn dochter Fay. Soms vraagt ze waarom ze naar de BSO moet. Dan ben ik ook heel duidelijk: ik werk om geld te verdienen. Ze begint het steeds meer te begrijpen. Dat je geld opzij moet zetten voor later en dat het niet alleen om nu gaat’, vertelt Carmen. 
 
Denk eens na over geld opzijzetten
Als ouder is het fijn als je je kind financieel op weg kunt helpen. Dit kan als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.
Studie of toekomstig huis?
Een aantal jaar geleden besloot Carmen om een spaarverzekering af te sluiten voor haar dochter Fay. ‘Nu is Fay nog klein en heb ik de tijd om met kleine beetjes per maand iets moois voor haar op te bouwen. Als ze oud genoeg is dan geef ik het aan haar. Ik wil Fay op weg helpen en haar dezelfde mogelijkheden geven als ik heb gehad. Dat ze zich geen zorgen over hoge studiekosten hoeft te maken. Mocht ze niet willen studeren dan kunnen we altijd nog kijken wat we doen. Misschien wil ze wel op kamers of gewoon zelfstandig wonen. De huurprijzen zijn hoog. Zelf moet ze er nog niet aan denken en wil ze voor altijd bij mij wonen. Dat gaat vast nog wel veranderen’.

 

Toekomstdromen van je kind werkelijkheid laten worden

Wil je geld opzijzetten voor je kind of kleinkind, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij hebben de kenmerken van een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito naast elkaar gezet. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.