• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Producten vergelijken

Bekijk de verschillen tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf in 5 stappen welk product het beste bij jou past.

 

Frans zet geld opzij voor de droom van zijn moeder: een reis


Onny is in 1966 hoogzwanger als ze samen met haar dochter vanuit Indonesië naar Nederland vlucht. Om in Nederland haar kinderen Frans en Tineke een veilig leven te kunnen bieden. Ze heeft altijd de wens uitgesproken om samen met hun terug te gaan naar Indonesië, om te laten zien waar ze vandaan komt.

‘Ik ben mijn moeder dankbaar dat ze ons naar Nederland bracht’ 
Haar zoon Frans vertelt: ‘In 1966 moest mijn moeder vanwege onze Nederlandse achtergrond uit Indonesië vluchten. Toen zij Indonesië verliet, nam zij hoogzwanger afscheid van mijn vader. Ze waren bewust niet getrouwd. Waren ze wel getrouwd, dan lag onze toekomst in Indonesië en dat wilde ze niet. Ik ben haar ontzettend dankbaar dat ze besloot om met twee kleine kinderen naar een voor haar onbekend land te vertrekken’.

Herinneringen
‘Eenmaal in Nederland heeft mijn moeder geprobeerd om mijn vader naar Nederland te halen. Dat is helaas niet gelukt. Uiteindelijk hebben ze na twaalf jaar besloten om ieder hun eigen leven te gaan leiden. Ze vertelde me dit pas toen ik oud genoeg was om dit te begrijpen. Ze liet me een schoenendoos vol brieven zien van mijn vader. Zelf heb ik hem nooit ontmoet of gesproken. Hij overleed in 1987. Ik heb slechts twee foto’s van hem. Mij kent hij alleen van een hoogzwangere buik en een aantal foto’s die mijn moeder hem in de loop der jaren toestuurde’, vertelt Frans.

Start nu met geld opzijzetten
Wil je over een tijdje een verre reis maken, of een nieuwe keuken? Dromen worden werkelijkheid als je op tijd start met geld opzijzetten. Met de spaarverzekering van DELA zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.
Geld opzijzetten voor onze grote droom
Frans: ‘Het is mijn moeders grote droom om mijn zus en mij te laten zien waar haar roots liggen, waar ze is opgegroeid en waar ze altijd heeft gewerkt. Mijn moeder heeft zoveel voor ons gedaan. Ik vind het belangrijk om ook iets voor haar te kunnen doen. Daarom heb ik een aantal jaar geleden een spaarverzekering afgesloten. Van het bedrag dat binnenkort vrijkomt willen mijn moeder, mijn zus en ik Indonesië bezoeken. Mijn moeder is nu 82 jaar en hartstikke gezond, vitaal en fit. Ze vindt het belangrijk dat mijn zus en ik de geschiedenis van de familie kennen en dat wij dit ook kunnen doorgeven aan andere (toekomstige) familieleden’.

 

Vergelijk een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito

Wat zijn de verschillen tussen een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito? Wij zochten het voor je uit. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.