• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Producten vergelijken

Bekijk de verschillen tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf in 5 stappen welk product het beste bij jou past.

 

7 vragen die je jezelf moet stellen als je geld opzij wil zetten

Zet je een deel van je geld opzij tegen een gunstige spaarrente, dan kan je binnen tien, vijftien of twintig jaar een grote financiële reserve opbouwen. Een reserve die je kunt gebruiken voor het betalen van onverwachte, grote uitgaven. Maar ook voor een dure studie, aankoop eerste huis, een wereldreis of droombruiloft. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om geld opzij te zetten dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Onderstaande vragen kunnen je helpen bij het vinden van het beste spaarproduct dat bij jou en je wensen past.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waarvoor wil je geld opzijzetten? Wat is je doel?
  • Wanneer wil je dit doel hebben bereikt? Het vastzetten van je geld voor langere tijd, levert je namelijk vaak een hogere spaarrente op.
  • Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Kies je ervoor om een deel van je geld te beleggen, in plaats van vast te laten zetten, dan kan je financiële resultaat (veel) beter of juist (veel) slechter uitpakken.
  • Hoe groot is de financiële buffer die je nodig denkt te hebben voor onvoorziene kortetermijnuitgaven? Op de website van het Nibud kun je op basis van je persoonlijke situatie berekenen hoe groot jouw buffer zou moeten zijn.

Start nu met geld opzijzetten

Wil je over een tijdje een verre reis maken, of een nieuwe keuken? Dromen worden werkelijkheid als je op tijd start met geld opzijzetten. Met de spaarverzekering van DELA zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.

  • Hoeveel blijft er maandelijks over na aftrek van je vaste lasten en kosten voor levensonderhoud? Houd daarbij rekening met de onder punt 2 genoemde kortetermijnbuffer.
  • Zijn er posten waarop je kunt bezuinigen?
  • Zijn je (groot)ouders bereid een bijdrage te leveren? Attendeer ze op de gunstige belastingvrijstellingen voor schenkingen aan kinderen en kleinkinderen.

Vergelijk een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito

Wat zijn de verschillen tussen een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito? Wij zochten het voor je uit. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.