• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Jouw digitaal nalatenschap

Maak met de digitale checklist inzichtelijk waar jij online actief bent en voorkom dat je nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts.

 

Checklist: Je digitale nalatenschap in goede handen

Wat gebeurt er met de online sporen die jij achterlaat als je er niet meer bent? Zijn jouw dierbaren op de hoogte van de inloggegevens van jouw Facebook-profiel of Instagram-account? En weten zij ook wat jij wilt dat ermee gebeurt? Onze checklist digitale nalatenschap helpt je op weg.

Misschien heb je wel meerdere e-mailadressen of ben je actief op allerlei socialmediakanalen. En heb je op allerlei websites een account, zoals webshops, fora of entertainmentkanalen. Die wachtwoorden weet jij zelf wel, maar zijn die ook beschikbaar voor je nabestaanden, mocht jij onverhoopt overlijden? Voor nabestaanden is het een bijna onmogelijke opgave om te bedenken wat er met jouw online verleden moet gebeuren als jij niets hebt aangegeven.

Online wensenboek

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld.

Er bestaan meerdere manieren om je wachtwoorden veilig op te slaan. Je kunt ze omschrijven in een notitieboekje, opslaan in een online document, vastleggen in een testament of bewaren in een digitale kluis. Maar welke is nu het veiligst? Wij helpen je op weg met onze handige checklist digitaal nalatenschap.

Ingewikkelde klus; wij helpen je op weg

Het is verstandig om je nabestaanden te laten weten wat er met jouw digitale nalatenschap moet gebeuren na je overlijden. Met deze checklist voor nabestaanden helpen we jou inzichtelijk maken waar je online actief bent en of je accounts bijvoorbeeld wel of niet moeten worden verwijderd. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts.