• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Checklist nalatenschap

Met de checklist nalatenschap krijg je een overzicht van alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Zo weet je zeker dat je alles goed hebt afgewikkeld.

 

Checklist afwikkeling nalatenschap voor nabestaanden

Er komt veel op je af als je een dierbare verliest. In eerste instantie gaat al je aandacht naar het regelen van een waardig afscheid. Maar ook in de periode na het afscheid is er een aantal zaken die je moet regelen. Abonnementen en verzekeringen die stopgezet moeten worden, een huis dat verkocht moet worden. Hoe zorg je ervoor dat je alles goed afwikkelt?

Wij hebben een checklist gemaakt die een overzicht geeft van alle praktische zaken die geregeld moeten worden. In de checklist vind je bijvoorbeeld een overzicht van instanties die door de gemeente worden geïnformeerd over het overlijden en welke instanties je zelf op de hoogte moet brengen. Ook lees je welke 4 zaken vaak worden vergeten bij de afwikkeling van een nalatenschap. Hiermee helpen we jou om de erfenis en de gehele nalatenschap zo goed mogelijk af te wikkelen.

Hulp na de uitvaart

Na de uitvaart krijgen nabestaanden te maken met allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken die opeens geregeld moeten worden. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer, weten niet wat dringend is of zijn te geëmotioneerd. Een helpende hand is dan welkom. Daarom helpen we ook ná de uitvaart met onze nabestaandenzorg.

Uit ervaring weten wij dat het meemaken van een uitvaart je doet nadenken over je eigen uitvaart. Weet jij al hoe je jouw afscheid zou willen vormgeven? En zijn jouw dierbaren op de hoogte van jouw wensen? Wij geven je 6 redenen waarom je tijdig je uitvaartwensen zou moeten vastleggen en bespreken met je dierbaren.

Download de checklist

Met de checklist nalatenschap krijg je een overzicht van alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Zo weet je zeker dat je alles goed hebt afgewikkeld.