• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor een ziek familielid, vriend of kennis. Het begint met een keer de boodschappen doen, helpen met de administratie of meegaan naar het ziekenhuis. Het is hulp die je ‘gewoon’ graag geeft aan je partner, vader, moeder, zoon of dochter als deze geconfronteerd wordt met een ziekte of een langdurige zorgvraag. Wist je dat er wet- en regelgeving van toepassing is op mantelzorg? Onze consulenten mantelzorg wijzen je de weg en hebben een handig overzicht gemaakt.

‘Als ik het nummer We Are Family hoor, voel ik me blij en geborgen.’

Hwaida (35) en haar tante Ouria (56) komen uit een grote, multiculturele familie. Ze zijn het gelukkigst als ze met z’n allen bij elkaar zijn. Muziek heeft daarbij altijd een belangrijke rol gespeeld. Hwaida: ‘Als ik het liedje Raina Rai van Ya Zina hoor, ruik ik het huis van oma en voel ik de warmte van mijn jeugd.’

Hoe geef je ongeneselijk zieke mensen een zo waardig mogelijk afscheid?

Mantelzorger: wat is het, wanneer ben je het en hoe hou je het vol?

Wet-en regelgeving mantelzorg

Wij hebben een handig overzicht gemaakt van de belangrijkste wet- en regelgeving omtrent mantelzorg. Zo krijg je een beter beeld van alle mogelijkheden en bij wie je terecht kan voor een oplossing voor jullie situatie.

Mijn vader zorgde jarenlang voor mijn moeder, tot haar dood.'

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.