• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Zorgeloze toekomst

Voor een zo zorgeloos mogelijke toekomst van je kind, is niet alleen de opvoeding belangrijk. Download de checklist en zie wat je op praktisch vlak nu al kunt regelen voor je kind.

 

Op straat gevraagd: Wat regel jij voor de (klein)kinderen?

Bij veel belangrijke onderwerpen en beslissingen vragen we ons af: Hoe doen anderen dat eigenlijk? Hoe voeden anderen hun kinderen op? Zetten ze geld opzij voor later, en waarvoor dan precies? Reporter Wout van Wengerden ging voor ons de straat op en vroeg het.

We willen het allerbeste voor onze kinderen en kleinkinderen. We willen dat ze groter groeien, hun plek in de wereld vinden en bovenal, gelukkig worden. Soms voelt het groots en overweldigend, al die wensen die we voor ze hebben. Want kunnen we ze wel voldoende op weg helpen? Wat is daarvoor nodig? En, hoe ziet de wereld er eigenlijk over tien, twintig of dertig jaar uit? Bekijk de Wouts video en hoor hoe andere ouders en grootouders hiermee omgaan.

Denk eens na over geld opzijzetten
Als ouder is het fijn als je je kind financieel op weg kunt helpen. Dit kan als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.

Geld opzijzetten is natuurlijk geen garantie voor een gelukkige toekomst, maar het geeft je kinderen en kleinkinderen wel de ruimte om hun eigen pad te vinden. Met het ‘potje’ dat jij voor ze maakt, kunnen ze studeren, een grote reis maken of hun eerste huis kopen – ook als jij er niet meer bent om het mee te maken. Wat het zo bijzonder maakt, is dat het daarbij niet eens zozeer gaat om de hoeveelheid geld die je weet te verzamelen, maar om de wetenschap dat het van jou komt. Met liefde.

Checklist: Wat kun je nu regelen voor de toekomst van je kind?

Het leven is onvoorspelbaar. Dat maakt het vaak zo mooi, maar - zeker als ouder - ook spannend. Want hoe zorg je ervoor dat het goedkomt met je kind? Om je te helpen, maakten we een checklist met alles wat handig is om nu te regelen voor je kind.