• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

DELA Fonds

Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds.

 

DELA viert 4 miljoen verzekerden met Stichting BreiBoezem

Onlangs ontving coöperatie DELA de vier miljoenste verzekerde. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Het feit dat DELA zo veel verzekerden telt, in Nederland en het buitenland, is een verdienste van alle mensen die al zo lang bij ons verzekerd zijn én alle nieuwkomers. Vele kleintjes maken samen sterk. Daardoor kunnen wij met vier miljoen mensen er zijn voor elkaar, elkaars lasten dragen en betekenis geven aan het leven.

Om deze mijlpaal samen te vieren gingen wij op zoek naar families die dit ook uitdragen en zich samen inzetten voor een goed doel.  In ons ledenmagazine Kroniek plaatsten we een oproep waarin we vroegen wie zo’n familie kent en wat hun verhaal is. Uit alle mooie inzendingen hebben we vier families gekozen. Zij zijn door het DELA Fonds (verdiend) in het zonnetje gezet.

Stichting BreiBoezem

Naar aanleiding van de oproep in de Kroniek besloot Carin de dames uit haar familie op te geven die zich gezamenlijk inzetten voor Stichting BreiBoezem. Stichting BreiBoezem maakt gebreide borstprotheses die gratis worden uitgereikt aan dames die na borstkanker (of preventief omdat zij het gen dragen) hun borst zijn verloren. Een heel nobel iets, vindt Carin. Ook zij heeft borstkanker overwonnen en weet als geen ander wat deze ziekte met je kan doen. ‘De BreiBoezem gaf mij het idee dat mijn borsten weer een beetje van mijzelf zijn’, aldus Carin. Vanuit die drijfveer zetten zij en haar moeder, zus en schoonzus zich gezamenlijk in om de stichting te ondersteunen, zodat zoveel mogelijk vrouwen gratis voorzien kunnen worden van een BreiBoezem. 

In haar brief schrijft Carin: ‘Ik hoef zelf niet in het zonnetje gezet te worden, maar zou dat wel graag willen voor de dames die zich samen inzetten voor de stichting, in het bijzonder mijn moeder, zus en schoonzus. Zij verdienen dit meer dan ik kan zeggen’. 

Met elkaar, voor een ander

Benieuwd welke andere drie families zich met elkaar inzetten voor een ander?

In het zonnetje

De dames van Stichting BreiBoezem komen elke donderdagmiddag samen om BreiBoezems te breien. Op donderdag 26 september werden zij tijdens het breien verrast door Anna-Geertje van het DELA Fonds. Met de cheque kunnen 100 dames gratis worden voorzien van een BreiBoezem. Meer weten over Stichting BreiBoezem? Kijk op de site van BreiBoezem.
 

DELA Fonds

Het DELA Fonds heeft als slogan ‘met elkaar voor een ander’. Dat is niet voor niets. Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken, heeft coöperatie DELA in 2007 het DELA Fonds opgericht. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds: Verbinden van generaties en onbeperkt. Leden en medewerkers kunnen ook deelnemen aan activiteiten die het Fonds organiseert.