• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

DELA Fonds

Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds.

 

Met elkaar, voor een ander – Stichting Brabantse Hart in Aktie

Onlangs ontving coöperatie DELA de vier miljoenste verzekerde. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Het feit dat DELA zo veel verzekerden telt, in Nederland en het buitenland, is een verdienste van alle mensen die al zo lang bij ons verzekerd zijn én alle nieuwkomers. Vele kleintjes maken samen sterk. Daardoor kunnen wij met vier miljoen mensen er zijn voor elkaar, elkaars lasten dragen en betekenis geven aan het leven.

Om deze mijlpaal samen te vieren gingen wij op zoek naar families die dit ook uitdragen en zich samen inzetten voor een goed doel.  In ons ledenmagazine Kroniek plaatsten we een oproep waarin we vroegen wie zo’n familie kent en wat hun verhaal is. Uit alle mooie inzendingen hebben we vier families gekozen. Zij zijn door het DELA Fonds (verdiend) in het zonnetje gezet.

Stichting Brabantse Hart in Aktie

Hetty gaf haar nichtje, Samantha van Daal, op. Samen met haar gezin en familie zet Samantha zich met haar stichting Brabantse Hart in Aktie in voor mensen die net buiten de hulp van de voedselbank vallen. In ’s-Hertogenbosch runt Samantha een winkel waar mensen goede spullen en kleding naar toe kunnen brengen, waarmee anderen geholpen worden. Bij noodsituaties staan Samantha en haar familie klaar om te voorzien in eerste levensbehoeftes. De familie doet dit werk geheel belangeloos en steekt er veel tijd en energie in. Met elkaar, voor een ander. 

‘Zij hebben met de nodige tegenslagen te maken gehad, maar dankzij inzet en doorzettingsvermogen is het altijd weer goed gekomen. Ik vind dus dat het hoog tijd wordt dat Samantha en haar familie eens goed in het zonnetje worden gezet’, aldus Hetty.  
Met elkaar, voor een ander
Benieuwd welke andere drie families zich met elkaar inzetten voor een ander? Bekijk de verhalen van 't Clockhuys Asten, Stichting BreiBoezem en Sundar India

In het zonnetje

Om haar goede werk te kunnen voortzetten is Samantha afhankelijk van de hulp van sponsoren en donaties. DELA besloot haar – dankzij de oproep van Samantha’s tante, Hetty – een steuntje in de rug te bieden. Meer weten over Stichting Brabantse Hart in Aktie? Kijk op www.brabantsehartinaktie.nl
 

DELA Fonds

Het DELA Fonds heeft als slogan ‘met elkaar voor een ander’. Dat is niet voor niets. Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken, heeft coöperatie DELA in 2007 het DELA Fonds opgericht. Bij het Fonds kan iedereen in Nederland projecten indienen die aansluiten bij één van de thema's van het Fonds: Verbinden van generaties en onbeperkt. Leden en medewerkers kunnen ook deelnemen aan activiteiten die het Fonds organiseert.