• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Mooie momentenkaarten

Leg de 22 mooiste momenten van je baby vast met de gratis kaarten en maak waardevolle herinneringen voor later.

 

Baby mijlpaalkaarten om mooie herinneringen vast te leggen

Als ouder wil je niks liever dan een zorgeloze toekomst voor je kinderen. Volgens Amerikaans onderzoek speelt het meegeven van mooie herinneringen daarbij een belangrijke rol. Met de mooie momentenkaarten van DELA leg je de bijzondere momenten van je kindje vast. Leuk voor nu, maar nog leuker voor later.

Baby op komst!

Het eerste levensjaar van je baby bestaat uit allerlei mijlpalen. Je probeert ze allemaal in je op te nemen, maar met name de kleine momenten vergeet je vaak door de jaren heen. Hoe smaakte het eerste fruithapje van je kindje? Hoe keek je partner toen hij hoorde dat hij papa wordt? Weet je het nog?
Leg je mooiste momenten vast
Met onze gratis mooie momentenkaarten leg je de 22 mooiste, leukste en meest ontroerende momenten van je baby vast. De geboorte van je kindje, het eerste lachje, het eerste fruithapje: al die gebeurtenissen, die je nooit meer wilt vergeten. Vraag de kaarten gratis aan en maak samen mooie herinneringen voor de toekomst.

Vroege herinneringen vormen onze toekomst

Niet alleen voor ouders is het leuk om later terug te kunnen kijken op de mijlpalen van hun baby. Ook voor kinderen zelf is het waardevol. Pas rond ons derde of vierde levensjaar is ons geheugen genoeg ontwikkeld om gebeurtenissen te kunnen onthouden. Dat verklaart waarom we aan de periode daarvoor nauwelijks herinneringen hebben. Verhalen, bijvoorbeeld verteld aan de hand van mooie momenten kaarten, kunnen ons later helpen dat stukje van ons leven alsnog in te kleuren.

Volgens verschillende Amerikaanse studies is dat niet alleen waardevol en leuk, het bepaalt ook mede hoe we als volwassenen in het leven staan. Zo vormen mensen met veel (vroege) jeugdherinneringen makkelijker hun eigen identiteit, maken ze betere keuzes en hebben ze minder kans op depressies. Bovendien hebben ze vaak sterkere banden met vrienden en familie. Weten dat je vader of moeder je altijd voorlas, ook al weet je er niks meer van, is immers een eerste ‘bewijs’ dat verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde bestaan. 

Kinderen meeverzekerd tot 60 dagen

Heb je een uitvaartverzekering van DELA, dan zijn je kinderen tot 60 dagen na de geboorte automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten van uw uitvaartverzekering. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap.

Na deze periode zijn je kinderen niet meer verzekerd. Daarom is het belangrijk om je kind voor het eind van deze periode bij te schrijven op je uitvaartverzekering.

Praat met je kind over vroeger

Als ouder speel je een belangrijke rol in het maken van herinneringen. Door mooie momenten op te schrijven, maar vooral ook door er met je kinderen over te praten. Doe je dat al vanaf jonge leeftijd, dan hebben je kinderen later meer gedetailleerde jeugdherinneringen – en dus meer kans op een sterke eigen identiteit en goede (familie)banden. Volgens dezelfde Amerikaanse studies is het daarbij belangrijk dat je niet alleen vertelt over de momenten, maar er een echt gesprek over voert. Vraag je kinderen wat ze zich nog herinneren, wat ze er het leukst aan vonden en waarom.

Tips voor het invullen van de mooie momentenkaarten

De mooie momentenkaarten helpen bij het ophalen van herinneringen. Met deze tips maak je de babykaart-herinneringen zo bijzonder mogelijk:

  • Beschrijf de momenten zo specifiek mogelijk. Wat zeiden jij en je partner tegen elkaar? Hoe keek je kind? Wat had het aan? 
  • Probeer gebruik te maken van al je zintuigen. Hoe klonken de geluiden die je kind maakte? Welke muziek speelde er op de achtergrond? Verbind je een bepaalde geur aan het moment?
  • Beschrijf niet alleen het moment, maar ook wat je voelde. Was je trots? Verrast? Blij?

Bereid je voor op de komst van je baby

Als er een baby op komst is, komt er veel op je af. Naast alle mooie momenten, moet je ook zaken regelen die iets minder leuk maar wel heel belangrijk zijn. Wij helpen je onder andere bij het vastleggen van de voogdij, het opstellen van een testament en het opzijzetten van geld – alles voor de zorgeloze toekomst van je kindje.