Jouw digitaal nalatenschap

Maak met de digitale checklist inzichtelijk waar jij online actief bent en voorkom dat je nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts.

 

Twitterprofiel na je overlijden; verwijderen of laten bestaan?

Via Twitter delen we onze gedachten, meningen, foto’s, video’s en gebeurtenissen met onze volgers. Maar wat gebeurt er met jouw tweets wanneer jij er niet meer bent? Wil je dan dat jouw nabestaanden jouw Twitteraccount opzeggen en verwijderen, of moeten jouw tweets een online herinnering blijven? In tegenstelling tot Facebook en Instagram, kun je vooraf nergens aangeven wat je wil dat er met jouw Twitter-profiel moet gebeuren als jij er niet meer bent.

Net als bij LinkedIn en Instagram, is het bij Twitter (nog) niet mogelijk om nu al aan te geven wat je wil dat er met jouw profiel gebeurt na jouw overlijden. Wel kun je je nabestaanden vertellen wat jouw wensen zijn. Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je account laten bestaan;
  • Je account laten verwijderen.

Je Twitteraccount laten bestaan

Als je niets regelt, blijft je account online staan. Wel hebben je nabestaanden de mogelijkheid je profiel alsnog te laten verwijderen. Wil je er zeker van zijn dat je account blijft bestaan, dan is het verstandig dit vast te leggen in een testament bij de notaris. Het is ook mogelijk om je wensen ten aanzien van je digitale nalatenschap op een plek te bewaren waarvan je weet dat je nabestaanden het zullen vinden.

Digitale nalatenschap
Wat moet er gebeuren met jouw online accounts als je er niet meer bent? Lees praktische tips, tools en interviews met experts.

Je Twitteraccount laten verwijderen

Wil je dat je account wordt verwijderd na jouw overlijden? Leg dit dan ook vast. Als je het aan je nabestaanden overlaat, wacht hen een ingewikkelde taak. Zij moeten beslissen wat er met jouw Twitteraccount moet gebeuren. Als zij het willen opzeggen, kunnen zij dat doen via een online formulier (in het Engels). Jouw nabestaanden moeten dan een aantal gegevens invullen en vervolgens neemt Twitter per e-mail contact met hen op en zal vragen om aanvullende informatie zoals een kopie van je identiteitsbewijs of een overlijdensakte.

Ingewikkelde klus; wij helpen je op weg

Het is verstandig om je nabestaanden te laten weten wat er met jouw digitale nalatenschap moet gebeuren na je overlijden. Met deze checklist voor nabestaanden helpen we jou inzichtelijk maken waar je online actief bent en of je accounts bijvoorbeeld wel of niet moeten worden verwijderd. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts.