• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Wat kost een testament?

Een testament is helaas niet gratis. Toch is het de moeite en de investering waard. Een goed testament kan je erfgenamen namelijk veel geld besparen. Bovendien voorkomt het geruzie over je nalatenschap. De waarde daarvan is niet in geld uit te drukken.

Chat met onze medewerkers

Er zijn in Nederland geen vaste tarieven voor het aanmaken van een testament. Een notaris bepaalt zelf hoeveel hij hiervoor in rekening brengt. De kosten lopen daardoor sterk uiteen. Bij de ene notaris betaal je 200 euro voor je wilsbeschikking, terwijl een ander misschien wel € 800 vraagt.

Wat kost het om een testament te wijzigen?

Soms blijkt dat een bestaand testament niet meer bij je wensen past. Mogelijk zijn de relaties met je erfgenamen veranderd of heb je iemand leren kennen die je nu ook graag in je testament wilt opnemen. Het zou ook kunnen dat de wet- of regelgeving is veranderd, waardoor een aanpassing in je testament voordelig is. Sommige notarissen lopen dit gratis voor je na.

Voor het wijzigen van je testament ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Je kunt een testament ook herroepen, zodat het niet meer geldig is. Als je dit niet doet, blijft je testament geldig. Zelfs als je het hebt verscheurd.

Welke notaris kies ik?

Bij het kiezen van een notaris is de prijs een belangrijke factor, maar zeker niet de enige. Zo is het handig om een notaris dichtbij huis te zoeken. Voor de ondertekening moet je namelijk langskomen. Neem ook de kwaliteit, service en ervaringen van anderen mee in je beslissing.

Een testament maken via de DELA NotarisService

Als lid van de coöperatie DELA kun je je testament voor een ledentarief laten opmaken bij onze NotarisService. Bekijk de prijzen hier

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de kosten van een testament? Of wil je bij ons je testament laten opstellen? Als lid van DELA kun je contact opnemen met onze VoorelkaarDesk.

  • 040 219 91 00 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
  • 040 219 91 00 Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.