• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Nederlands Kampioenschap beachvolleybal

Van 1 tot en met 3 september is het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal. De beste beachvolleyballers van Nederland strijden dan voor de titel van Nederlands Kampioen Beachvolleybal.

Chat met onze medewerkers

Het NK wordt gespeeld in het Beachstadion op het strand van Scheveningen. In totaal doen 32 mannenteams en 32 vrouwenteams mee aan het NK. 

Herenduo’s
Bekende duo’s die in actie komen zijn bij de heren o.a. Olympische Bronzen Medaille winnaars en wereldkampioenen van 2013: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, maar ook Christiaan Varenhorst die samen met zijn vorige partner Reinder Nummerdor nog in de finale stond van het WK in Nederland in 2015. Outsiders voor de titel zijn Steven van de Velde/  Dirk Boehle, Sven Vismans / Jannes van der Ham en Mees Blom / Ruben Penninga.

Damesduo’s 
Bij de dames nemen Madelein Meppelink en Sophie van Gestel, die onlangs nog deelnamen aan het WK, het op tegen de regerend kampioen van Nederland Joy Stubbe. Zij speelt dit NK samen met Jolien Sinnema. Ook de goed presenterende duo's Bloem/Wesselink en Van Driel/Schoon zouden zo maar eens kunnen gaan verrassen op dit NK.

Het is bij beide geslachten dus geen gelopen race; meerdere teams zijn in staat de titel te pakken en dat maakt dit NK ook zo mooi!

Gratis toegang

Op vrijdag 1 september worden er voorrondes gespeeld. De top 8 van de ranglijst mag deze dag overslaan en zij zijn automatisch geplaatst voor de zaterdag. Vanuit de vrijdag stromen er 8 teams door naar het ‘hoofdtoernooi’ zodat 16 teams vanaf zaterdag gaan uitmaken wie zich Nederlands Kampioen beachvolleybal 2017 mag noemen. Zondagmiddag 3 september worden vanaf 13.30 uur de verschillende finales gespeeld. 

Het Nederlands Kampioenschap is gratis toegankelijk. Kom naar Scheveningen en geniet van 3 dagen top beachvolleybal! Klik hier voor meer informatie.