• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Multi-stakeholderdialogen: ‘privacy na overlijden’

De mogelijkheid hebben om je persoonlijke leven te beschermen. Dat is privacy. De laatste jaren is dit erg actueel geworden. Als het gaat om overledenen, dan is de privacywet niet van toepassing. Hoe kan DELA omgaan met die privacy? Niet alleen waar het de overledene betreft, maar ook de nabestaanden. Dit thema roept in ons werk, als uitvaartverzorger én verzekeraar, dagelijks vragen op. Het onderwerp raakt verschillende disciplines zoals ethiek, informatiekunde en rechtsgeleerdheid.

Ontwikkelen van een visie

DELA wil graag anderen betrekken bij de ontwikkeling van een visie op dit belangrijke vraagstuk. We denken aan stakeholders die net als onze leden een wens, verwachting of belang hebben richting DELA. Om die stakeholders een stem te geven, organiseren we een cyclus van drie multi-stakeholderdialogen over het thema ‘privacy na overlijden’. Wanneer dit onderwerp u aanspreekt, nodigen wij u van harte uit mee te doen de dialogen. Deze vinden plaats op: donderdag 4 juli, maandag 9 september en donderdag 24 oktober 2019. Deze dialogen vinden plaats in Eindhoven van 14.30 uur tot 17.30 uur, met ontvangst vanaf 14.00 uur. Na aanmelding ontvangt u de exacte locatie van de sessies.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 13 juni 2019. Wanneer er meer mensen geïnteresseerd zijn dan beschikbare plaatsen, zullen wij u zo snel mogelijk laten weten of wij op uw komst rekenen. Uiterlijk 14 juni krijgt u bericht.

Meld u direct aan via dialogen@dela.org en geef in uw mail aan of u bij alle 3 de sessies aanwezig zal zijn.

Samenwerking met promovenda Nyenrode

Het doel van deze cyclus multi-stakeholderdialogen is niet alleen het ontwikkelen van een visie op het onderwerp ‘privacy na overlijden’. Wij willen ook een aanpak ontwikkelen die we gaan gebruiken voor multi-stakeholderdialogen over andere onderwerpen. Daarom werken wij samen met Tanja de Jonge, promovenda bij Nyenrode Business Universiteit op het onderwerp multi-stakeholderdialogen. Wanneer u deelneemt, zal zij u vragen of u een grotere betrokkenheid bij het onderzoek wil hebben, in de rol van mede-onderzoeker.

Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig met uw privacy om. Na aanmelding zullen wij u dan ook vragen een toestemmingsverklaring te tekenen.

Meld u direct aan via dialogen@dela.org en geef in uw mail aan of u bij alle 3 de sessies aanwezig zal zijn.

Chat met onze medewerkers