Producten vergelijken

Hoe kies je eigenlijk een spaarproduct dat het beste past bij de wensen van jou en je geliefden? Met het stappenplan helpen we je op weg.

Geld opzijzetten om het volle leven te leven

Wat is het volle leven eigenlijk? Voor wat en voor wie zet jij geld opzij? Oma Els reserveerde 21 jaar lang elke maand een klein bedrag voor de bruiloft van haar kleindochter Isabelle. Ondernemer Pepijn investeerde zijn spaargeld in een monumentale platbodem, waarmee hij de wereld op een duurzame manier wil inspireren.

 Ik heb vanaf Isabelles geboorte elke maand een klein bedrag apart gezet. Kleine bedragen worden namelijk altijd groter. 
Op de dag dat haar kleindochter Isabelle werd geboren, was oma Els hartstikke blij. ‘Mijn man was toen al drie jaar overleden, maar ik weet nog dat ik van mijn huis in Bruinisse tot het ziekenhuis in Zierikzee alleen maar heb gehuild. Zo blij was ik, en zo verdrietig dat haar opa er niet bij kon zijn.’
‘In die tijd had ik een minimum inkomen. Toch heb ik vanaf Isabelles geboorte elke maand een klein bedrag apart gezet. Kleine bedragen worden namelijk altijd groter. Ik dacht: als ze dan op haar 21ste gaat trouwen, kan ik haar als verrassing een leuk spaarpotje geven. Als oma droomde ik van een eenvoudige, liefdevolle bruiloft, met familie en haar lieve vrienden. Maar ja, dat was 21 jaar geleden. Als Isabelle gaat samenwonen, is dat net zo goed. Ze mag het helemaal naar haar eigen zin besteden. Of ik ook voor mijn andere twee kleinkinderen geld opzij zet? Dát zeg ik natuurlijk niet. Ook Isabelle heb ik nooit iets verteld. Het was voor haar één grote verrassing!’
Denk eens na over geld opzijzetten
Wil je over een tijdje een verre reis maken, of een nieuwe keuken? Dromen worden werkelijkheid als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.
 Mijn droom is dat we in mei 2016 voor het eerst het wad op gaan. 
Pepijn droomde er al langer van om op een schip te wonen. Toch was dat niet de belangrijkste reden om het binnenvaartschip Aphrodite 1913 te kopen.
‘De Aphrodite heeft een erfgoedstatus, maar lag in de haven van Kerkdriel echt te verpieteren. Door een aantal jaar heel hard te werken en geld apart te zetten, was het mogelijk haar te kopen. Nu ligt het schip in museumwerf De Koningspoort en dat knappen we zo duurzaam mogelijk op. ‘We’ is iedereen die de steiger op wandelt en tijd of expertise in dit project wil stoppen.’

‘Mijn droom is dat we in mei 2016 voor het eerst het wad op gaan. Ik wil met dit schip dag- en weekendtochten houden om te laten zien hoeveel energie je krijgt van de natuur. Letterlijk van de wind en de zon. Daarom wil ik ook investeren in een elektromotor in plaats van een diesel. De Aphrodite wordt een duurzaam, inspirerend schip; een varend erfgoed.’

 

Vergelijk een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito

Wat zijn de verschillen tussen een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito? Wij zochten het voor je uit. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.