• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering waarbij je je verzekert voor de kosten van je uitvaart. Met een uitvaartverzekering regel je nu dat straks bij overlijden alles goed geregeld is.

Meer dan een geldbedrag

Vaak regelt een uitvaartverzekering niet alleen de kosten van een uitvaart. Je nabestaanden worden ook ondersteund in een moeilijke periode van hun leven. Ze krijgen persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi en verzorgd afscheid.

De kosten van uitvaartverzekering

Je betaalt voor je uitvaartverzekering een lage premie per maand. Hoeveel deze premie voor jou is, hangt af van je persoonlijke situatie en ook van je persoonlijke wensen. 

Weet je nu bijvoorbeeld al dat een eenvoudige sobere crematie jouw voorkeur heeft, dan heb je voldoende aan een lager verzekerd bedrag. Heb je de wens dat op jouw afscheid het leven gevierd wordt door een grote groep familie en vrienden met een uitgebreide borrel? Dan is het verstandig een hoger bedrag te verzekeren. Bereken direct de premie of bereken wat jouw uitvaartwensen kosten.

Soorten uitvaartverzekeringen

De uitvaartverzekering is er in verschillende varianten.

 • De natura uitvaartverzekering
  Deze uitvaartverzekering keert geen geld uit, maar regelt jouw uitvaart. Je bent verzekerd van een pakket uitvaartdiensten. Denk hierbij aan het regelen van de uitvaart, het rouwvervoer, rouwbrieven en de uitvaartkist. Het is een populaire verzekering omdat deze variant je nabestaanden veel zorgen uit handen neemt. Natuurlijk kun je wel persoonlijke wensen aangeven. Ook kun je vaak kiezen voor een vrij besteedbaar bedrag. Met dit deel vul je een deel van de uitvaart zelf in. Lees verder over de natura uitvaartverzekering van DELA.
 • Kapitaal uitvaartverzekering
  Deze uitvaartverzekering keert alleen een geldbedrag uit als je overlijdt. Jouw nabestaanden regelen dan zelf de uitvaart. Met deze verzekering kies je dus zelf wie jouw uitvaart verzorgt. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert en bent zelfs niet verplicht om dit bedrag te besteden aan een uitvaart. Deze variant is ook heel geschikt als je in het buitenland woont. Lees verder over de kapitaal uitvaartverzekering van DELA.
 • Koopsom uitvaartverzekering
  Bij een koopsom-uitvaartverzekering betaal je in één keer de hele premie voor een uitvaart. Deze verzekering wordt vaak gekozen door mensen met wat meer vermogen. Je kunt deze verzekering ook nog afsluiten op oudere leeftijd. Het UitvaartPlan tegen Koopsom is de koopsom uitvaartverzekering van DELA.

Nodig of overbodig?

Vooral degenen die extra geld achter de hand hebben, roepen nogal eens dat zij een uitvaartverzekering overbodig vinden. Toch zien we steeds vaker berichten in de media verschijnen dat een nabestaande de kosten van de uitvaart van hun dierbare niet kan betalen en daarbij hulp vraagt. Lees eens verder en bepaal voor jezelf of je een uitvaartverzekering nodig of overbodig vindt. Of doe meteen de test!

Kosten berekenen

Reken zelf uit wat een uitvaart ongeveer kost. Zo krijgt u een idee van de kosten van een begrafenis of crematie en met welk bedrag u rekening moet houden. U kunt ook direct de premie berekenen van een uitvaartverzekering. Als u een uitvaartverzekering hebt of spaart voor een uitvaart dan heeft u hoeft u over een deel geen vermogensrendementsheffing te betalen.

 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers