• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Duurzaam afscheid

Wist je dat er voor ieder onderdeel van een afscheid een groene mogelijkheid is? En wil je weten of jouw keuzes duurzaam zijn? Bekijk dan onze checklist voor een duurzame uitvaart.

 

Groen het leven doorgeven

Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Wat precies nog meer? Dat hoor je in onze 6-delige podcast 'Groen het leven doorgeven'. Journalist Inge ter Schure gaat in gesprek met experts van DELA over duurzaam het leven gedenken. Elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 6: Duurzame kist

In deze aflevering gaat duurzaamheidskenner en uitvaartspecialist Derek Wilson in op diverse aspecten van uitvaartkisten. Over de materialen die worden gebruikt, wanneer een kist duurzaam is en hoe persoonlijk een kist is bij een uitvaart.

Aflevering 5: Verantwoord beleggen

Zoals iedere verzekeraar, belegt DELA de premies die haar leden betalen. Ook daarin is maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijk. De overtuiging is dat maatschappelijk verantwoord beleggen en rendement hand in hand gaan. In deze aflevering gaat beleggingsexpert Frank Eizinga in gesprek over de keuzes die DELA maakt, hoe er wordt gestemd en welke voorbeelden van duurzame beleggingen er zijn.

Aflevering 4: Resomeren en natuurbegraven

Specialist Toine van Velthoven legt uit wat resomeren is en wat de voor- en nadelen zijn. Daarnaast spreekt hij over natuurbegraven en de gevolgen ervan voor de duurzaamheid.

Leg je duurzame wensen vast
Kies je zelf ook voor een milieuvriendelijke uitvaart? Leg je duurzame uitvaartwensen eenvoudig vast in ons online wensenboekje. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden later lastige keuzes moeten maken én doe je iets goeds voor de wereld.

Aflevering 3: Lijkwade

In deze aflevering gaat specialist en uitvaartverzorger Rolf Henneken in op wat een lijkwade is, hoe die gebruikt kunnen worden en wat dit betekent voor een uitvaart. Én hij vertelt over de duurzaamheidsaspecten van een lijkwade.

Aflevering 2: Bloemen

In aflevering 2 vertelt bloemenkenner en uitvaartverzorger Mariska Eppink over de rol van (duurzame) bloemen bij een uitvaart. Mariska vertelt wat er allemaal mogelijk is en welke duurzame keuzes je kunt maken.

Aflevering 1: Uitvaartvervoer

Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar rondom het thema vervoer is nog veel te winnen. In deze aflevering gaan duurzaamheidsspecialist Ilse van de Voort en vervoersspecialist Metin Evren vertellen over de uitdagingen die er zijn rondom alle vervoersbewegingen bij een uitvaart.

Een groene uitvaart in slechts enkele stappen

Rekening houden met het milieu hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. In de checklist duurzame uitvaart laten we je zien welke keuzes jij kunt maken om het milieu minder te belasten.