• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uw mening is belangrijk

DELA was in het nieuws over het afnemen van vingerdrukken van overledenen. Het spijt ons oprecht dat onze werkwijze door sommigen negatief is ervaren.
In een brief aan onze leden geven wij een toelichting over onze goede intenties en onze aangepaste werkwijze.

Brief aan onze leden

DELA Coöperatiepanel


Via het online panel kunt u meedenken en –bepalen wat er bij DELA gebeurt. Dit helpt ons om de dienstverlening en producten verder te verbeteren. Bent u al lid van het panel? Dan hoort u op korte termijn wat de stellingen zijn waar u over mee kunt praten. Bent u nog geen lid? Meld u zich dan hier aan.


 

 

Aan de leden van DELA

datum31 oktober 2018
onderwerpUw mening is belangrijk


Beste leden,

Het gebeurt niet vaak dat DELA negatief in het nieuws is. Helaas was dat afgelopen zaterdag wel het geval. In krachtige bewoordingen werd ons verweten dat wij vingerafdrukken maakten van overledenen voor commercieel gewin. Het raakt ons dat dit beeld is ontstaan. DELA is een coöperatie zonder winstdoelstelling waarbij het belang van onze leden altijd voorop staat.

Onze bedoelingen waren goed, maar zo kwam het helaas niet over. Daarom hebben we besloten om per direct alleen nog vingerafdrukken te maken als daar nadrukkelijk toestemming voor is gegeven.

Alle emoties raken ons diep. Zo diep dat het voor ons aanleiding is om het beleid rondom het afnemen van vingerafdrukken nader tegen het licht te houden. We doen dat onder andere via ons coöperatiepanel. Via dit online panel kunt u meedenken en –bepalen wat er bij DELA gebeurt. Dit helpt ons om de dienstverlening en producten verder te verbeteren. Bent u al lid van het panel? Dan hoort u op korte termijn wat de stellingen zijn waar u over mee kunt praten. Bent u nog geen lid? Meld u dan aan op www.dela.nl/cooperatiepanel.

Heeft u vragen? Op de website vindt u al het nieuws. Ook kunt u bellen of mailen naar onze Klantenservice 040-216 60 36 of klantenservice@dela.org.

Met vriendelijke groet,

 

Edzo Doeve
Algemeen Directeur

Chat met onze medewerkers