• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Het mooie-woorden-diner

Print de kaartjes uit en gebruik ze als inspiratie voor het delen van mooie woorden. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.

 

Hoe kun je tijdens de feestdagen samen zijn, ook als je ver weg bent?

December draait vooral om samenzijn. Je kijkt met elkaar terug op het jaar, denkt aan dierbaren die je mist, haalt mooie herinneringen op én je maakt samen nieuwe herinneringen. In dit artikel delen wij vijf manieren om tijdens de feestdagen samen te zijn, ook als je ver weg bent.

1. Maak een gezamenlijke feestdagen-playlist.

Staat in december steevast de Top 2000 op en passeren alle klassiekers weer de revue? Je kunt er dit jaar ook voor kiezen om het eens helemaal anders te doen. Stel samen met een groep vrienden of familie een playlist samen die jullie typeert. Daarin kunnen liedjes terugkomen die je doen denken aan vakanties met vrienden, vervlogen liefdes of iemand in het bijzonder zoals je zus, een beste vriend of iemand die je moet missen. Zo leef je met elkaar toe naar de feestdagen én zijn jullie toch een beetje samen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

2. Stuur een ouderwets kaartje.

Wil je net wat extra’s doen voor iemand die je heel graag mag? Stuur een ouderwets kaartje met mooie woorden. Vertel iets liefs of gezelligs. Laat weten dat je aan hem of haar denkt en prik alvast een datum in de toekomst waarop jullie elkaar hopen te zien. Weet je niet wat je moet schrijven? Bekijk dan dit stappenplan om de juiste woorden te vinden.

3. Bedenk samen het kerstmenu. 

Aan het einde van ieder jaar staat voor heel even het normale leven stil en is er ruimte voor een speciale tijd met elkaar. Hét moment voor een uitgebreid diner. En of je uiteindelijk apart of samen kookt, er verandert gelukkig niks aan de voorpret.

Wat je doet: plan een momentje om samen het menu te bedenken. Als je in voorgaande jaren verdeelde wie welk gerecht kookt, dan kun je dat nu weer doen. Door het menu samen te bedenken, tegelijk te koken en op hetzelfde moment te eten - óók als je niet bij elkaar bent - deel je toch de feeststemming. Maak foto’s van de gerechten en deel die met elkaar via WhatsApp bijvoorbeeld. Degene die de gerechten het mooist presenteert, hoeft volgend jaar niet te koken.

4. Bel elkaar tijdens het toetje.

Bel elkaar, met of zonder beeld, tijdens het toetje om het menu te bespreken én te stemmen op het mooist opgemaakte gerecht. Iedereen kan zijn review geven van het diner: Was het bij iedereen goed gelukt? En wat moet er volgend jaar zeker weer op het menu staan?

5. Blik vooruit op het nieuwe jaar.

Als je elkaar dan toch aan de telefoon hebt, dan kun je ook even kort vooruitblikken op het nieuwe jaar. Je kunt kletsen over wie je als eerste gaat knuffelen, wat je dit jaar opnieuw hebt ontdekt en wil blijven doen, en welk liedje jouw soundtrack van het jaar wordt.

Download de mooie-woorden-kaartenset

Tijdens de feestdagen breng je veel tijd door met je familie en vrienden. Heb je hulp nodig bij het delen van mooie woorden? Print de mooie-woorden-kaarten uit en gebruik ze als inspiratie. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.