• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Hoe laat jij je dierbaren achter?

Denk jij nu al weleens na over als je er straks niet meer bent? En praat je hierover met je dierbaren? Dit praatstuk geeft je inspiratie en helpt je om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken.

 

Waarom nu al nadenken over als je er straks niet meer bent?

‘Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?’ vroegen we in deze editie van de Prangende aan Annette van Riemsdijk, nalatenschapsmediator.

‘Het is belangrijk om over je eigen sterfelijkheid na te denken,’ vertelt Annette in de video. Zo kun je voor jezelf bedenken hoe je herinnerd wil worden en wat je wil meegeven aan de mensen van wie je houdt. ‘Praten is belangrijk,’ legt ze uit. Laat je horen als je niet wil dat dingen onbesproken blijven. Zwijgen is zilver, spreken is goud.

Vul nu je wensenboekje in

Ken je ons online wensenboekje al? Je vult eenvoudig in hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag wat er moet worden geregeld.

Tip: praatstuk

Je gaat mensen achterlaten, en hoewel er nu veel voor jou wordt gezorgd wil je er ook graag voor hén zijn. Hoe doe je dat? En wat kan je zelf regelen om je dierbaren straks praktisch te ontzorgen? Met dit praatstuk bieden we je inspiratie om over na te denken nu je niet lang meer te leven hebt.