Maartje ging op wereldreis en vond een nieuw soort thuis

Toen haar moeder overleed, besloot Maartje (29) alles uit het leven te gaan halen. Ze ging op reis met een bucketlist met ruim 200 ‘doelen’, en vond meer dan ze had verwacht: waardevolle vriendschappen, een andere manier van werken, leven en reizen, een nieuw soort ‘thuis’ en het besef dat zorgen, verdriet en angst er gewoon mogen zijn. Maartje legt uit wat er komt kijken bij het inslaan van een nieuw pad, en geeft vijf tips die het voor iedereen haalbaar maken.

Meer lezen

Daisy: ‘Ome Ruud leefde het leven met een knipoog’

Daisy (26) en haar oom Ruud deelden een liefde voor reggaemuziek en speelden bijna wekelijks samen gitaar. Toen Ruud begin dit jaar op 51-jarige leeftijd onverwacht overleed, omarmde Daisy zijn typische ‘live and let live’-mentaliteit. Heeft ze op zaterdag zin om ‘alleen maar’ gitaar te spelen, dan ‘mag’ dat. En wil ze naar een cool concert, dan gaat ze gewoon. ‘Het zijn geen immens grootse veranderingen, maar dat past ook niet bij me. Het gaat erom op mijn manier mezelf te zijn. Dát heb ik van Ruud geleerd.’

Meer lezen

Hartverwarmende steunbetuigingen die de wereld veroverden

Een onverwachte gebeurtenis kan een leven van richting veranderen. Dat van jezelf, of van iemand uit je naaste omgeving. Wat doe jij als je dochter vertelt in het verkeerde lichaam te zijn geboren? Als je beste vriend samen de Camino wil wandelen, maar in een rolstoel zit? Deze steunbetuigingen laten zien dat het kan: er onvoorwaardelijk zijn voor een dierbare als zijn of haar wereld 180 graden draait.

Meer lezen

Op straat gevraagd: Wie heeft jouw leven veranderd?

Eén ontmoeting of gesprek kan soms het begin zijn van een nieuwe koers in je leven. Die ene persoon die je liet inzien waar je écht gelukkig van wordt. Die je de waarheid zei, toen je het nodig had. Of aan wiens wijze woorden je nog vaak terugdenkt. DELA tekende zes persoonlijke verhalen op.

Meer lezen

Erwin over talent: ‘Goed zijn is niet genoeg, je moet heel hard willen werken’

De familie Hoorweg bouwde eigenhandig een opnamestudio in Rotterdam Noord. Hier geeft Kim (23) zangles, neemt Thom (21) zijn demo’s op, masterde vader (en jazzpianist) Erwin, Kim’s eerste album en heeft moeder Simone haar kantoor om de boekingen te managen. De veelzijdigheid van de familie is verblindend, maar de volhardendheid waarmee ze samen werken, maakt de grootste indruk. Naast ieders eigen pad, staan vader en kinderen nu ook samen op het podium. ‘Gewoon Hoorweg’ hebben ze hun combo passend getiteld. ‘Het is zo bijzonder om samen met onze vader, die ons alles heeft geleerd, te spelen.’

Meer lezen
Meer laden