DELA logo
  • Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

‘Door ons lieve gebaar, moest onze dochter huurtoeslag terugbetalen’

Cees en Tineke van den Broek bedoelden het zo goed. Ze zetten geld opzij voor hun kleinzoons, maar werden onaangenaam verrast: door hun lieve gebaar, verloor hun dochter haar recht op huurtoeslag. ‘Het voelt onrechtvaardig.’

Meer lezen

Geld opzijzetten zonder elkaar in de vingers te snijden

Het krijgen van een kleinkind is een bijzonder moment in het leven. Veel grootouders willen graag geld opzijzetten om dit wondertje alle kansen van de wereld te geven, maar weten niet goed waar ze rekening mee moeten houden.

Meer lezen

Leven in het later?

Als ik straks met pensioen ben, dan... "Gaan we genieten van elkaar, van die grote tuin, van vakantie wanneer we willen, van de mensen om ons heen". Dat ons pensioen als gevolg van o.a. de gestegen levensverwachting en tegenvallende resultaten van veel pensioenfondsen vaak lager uitvalt dan verwacht, kan zo'n frisse start in de weg staan. Volgens onderzoek in opdracht van coöperatie DELA zet maar liefst 42 procent van de Nederlanders geen extra geld opzij voor later.

Meer lezen

‘Mijn eigen bedrijf heeft me veel vrijheid gegeven. Ook om voor mijn dochter te zorgen’

Na zijn scheiding besloot Roelof te kiezen voor wat hem echt gelukkig maakte. Zijn dochter Marije én het starten van een eigen onderneming. Met een achtergrond in de hotellerie begon hij in crisistijd een nieuwe carrière als makelaar. ‘Sommigen verklaarden me voor gek, maar vooral mensen die dichtbij me stonden, steunden me.’

Meer lezen

Zwanger en nadenken over later

Het is al heel wat om na te denken over de bevalling of aan de eerste week als gezin. Denken aan ‘de toekomst’ van je kind kan groots aanvoelen ook al is het een verantwoordelijkheid die jullie samen dragen. Als moeder krijg je het ouderlijk gezag automatisch toegewezen, maar wat houdt dat precies in en hoe zit het met je partner? (Meteen weten wat je allemaal kunt regelen? We zetten het voor je op een rij in een checklist onderaan dit artikel.)

Meer lezen

‘Mijn pensioen? Niet meer werken viel flink tegen’

Bijna 50 jaar lang werkte Richard Jahn (66) als monteur in de beschuit en chips fabrieken van een aantal oer-Hollandse familiebedrijven. Met vette vingers, maar ook met heel veel plezier. Hoe bereidde Richard zich voor op zijn pensioen? En, kwamen zijn verwachtingen overeen met de realiteit?

Meer lezen

Muziek waar je meer van wilt horen

Op sommige dagen kan je wel wat positieve muziek gebruiken. Welk liedje sleept jou dan de dag door? En waar wil je meer van horen in het leven?

Meer lezen

'We zetten alleen geld opzij voor leuke dingen niet voor levensonderhoud'

Bij het horen van het woord ‘pensioen’, begint menig paar ogen te twinkelen. We zien ons als helemaal zitten, op een tropisch strand in januari, bij de Huishoudbeurs in februari. Een welverdiende nieuwe levensfase na jarenlang hard werken. Twee derde van de Nederlanders die geld opzijzet voor de oude dag, is van plan dit op pensioenleeftijd in te zetten voor leuke dingen en niet voor de kosten van levensonderhoud. Dit blijkt uit onderzoek* in opdracht van coöperatie DELA.

Meer lezen
Meer laden