• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Muziekwensen uitvaart

Weet jij al welke muziek afgespeeld moet worden tijdens jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

 

'Het geeft een goed gevoel om een aantal van mijn wensen op te schrijven voor mijn nabestaanden.'

Vier en een halve ster van de 5

Onze top-12 christelijke uitvaartmuziek en liederen

Er is veel christelijke muziek voor een crematie of begrafenis. Sommige christelijke liederen zijn al honderden jaren oud, andere liedjes leggen op een moderne manier een link met het geloof. Zijn er bepaalde christelijke nummers waaraan jij bijzondere herinneringen verbindt of die je gewoon diep raken? Stel je eens voor hoe bijzonder het is als Amazing Grace live wordt gezongen, bij kaarslicht…

Klassiekers met een mooie boodschap

Christelijke klassiekers die vaak worden gespeeld bij een afscheid zijn onder andere Ave Maria, Lichtstad met uw Paar’len Poorten en Amazing Grace. Juist doordat deze liedjes zo vaak worden gespeeld, hebben veel mensen er warme herinneringen aan. Daarnaast vertellen ze soms een bijzonder verhaal. Zo gaat Amazing Grace over de Britse kapitein John Newton, die tijdens een zware storm op zee God om hulp vroeg. Hij overleefde, begon de Bijbel te lezen en werd uiteindelijk dominee. In voorbereiding op een kerkdienst schreef hij deze prachtige klassieker, die gaat over het vinden van vrede rondom de dood.

Hoopvolle christelijke opwekkingsliederen

Opwekkingsliederen staan net als de christelijke klassiekers in het teken van het geloof, maar ze zijn wat moderner: het ritme ligt goed in het gehoor en de teksten zijn hedendaagser. Opwekkingsliederen worden gemaakt door Stichting Opwekking en ieder jaar komen er 12 bijzondere nummers bij: in totaal zijn er bijna 900 van. Kies je voor Opwekkingsliederen bij een uitvaart, dan kun je ze laten begeleiden door een praiseband: een muziekgroep die christelijke liederen bij een overlijden zingt. Als het bij je past, kan het een hele mooie manier zijn om afscheid te nemen van het leven: op een hoopvolle manier, die jouw dierbaren helpt om weer vooruit te kijken. 

Christelijke popmuziek

Een andere mooie manier om het geloof een plek te geven binnen het afscheid is met christelijke popmuziek. Christelijke popmuziek klinkt als normale popmuziek, maar de teksten gaan over christelijke thema’s. Mooie voorbeelden zijn:

 • Until The End Of The World van U2 gaat over het laatste avondmaal, Judas’ verraad en hoe hij daarna spijt krijgt van wat hij gedaan heeft.
 • Met Are You Gonna Go My Way zingt Lenny Kravitz over de wederkomst van Jezus. Hij stelt ons luisteraars de vraag of we Jezus gaan volgen.
 • Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij klinkt bijna als een gebed. Als ‘jou’ wordt veranderd in ‘U’, gaat het zelfs direct over God.

Binnen de christelijke popmuziek bestaan verschillende genres. Zo is er bijvoorbeeld christelijke metal en christelijke hardcore.

Top-12 christelijke uitvaartmuziek en liederen bij DELA

Onderstaande nummers worden vaak gespeeld tijdens een afscheid (in willekeurige volgorde):

 1. Amazing Grace: Gloria Franchi
 2. Ave Maria: André Rieu & Mirusia
 3. You Raise me Up: BYU Vocal Point, Josh Groban
 4. Thank You: Tenira Sturm
 5. Lichtstad met uw Paar’len Poorten: Joke Buis & band
 6. Stil, mijn ziel, wees stil: Opwekking 717
 7. Ruwe Stormen: Urker Mannenkoor
 8. Als het Leven Soms Pijn Doet: Reni & Elisa Krijgsman
 9. Mijn Herder: Sela
 10. Al wat ik ben: Opwekking 697
 11. Abba Vader, U alleen: Opwekking 136
 12. I Believe: African Credo

Bekijk en luister onze top-12 christelijke uitvaartmuziek.

Ook als je niet christelijk bent

Ook als je niet christelijk bent, kun je kiezen voor christelijke uitvaartmuziek. Met name de modernere christelijke nummers gaan over méér dan alleen het geloof. Ze gaan over grote, belangrijke thema’s: het leven, de liefde en zorg dragen voor elkaar. De vaak rustige, zachte melodieën en instrumenten bieden troost in een moeilijke tijd. Ze zijn een soort deken waar je onder kunt kruipen als het buiten guur en koud is.
Uitvaart regelen bij DELA
Kies je voor een uitvaart bij DELA, dan doen we er alles aan om een passend en persoonlijk afscheid te verzorgen. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol.

Samen begrafenis muziek kiezen

Neem vooral de tijd om rustig na te denken over het afscheid van een dierbare óf van jezelf, en kies voor uitvaartmuziek die helemaal bij jullie past. Je hoeft dit niet alleen te doen. Vraag aan je dierbaren welke muziek zij mooi vinden, en aan welke liedjes ze bijzondere herinneringen hebben. Grote kans dat er momenten en verhalen bovenkomen die je allang was vergeten. Zo is praten over christelijke begrafenis muziek ook een mooie manier om samen herinneringen op te halen.

Leg je wensen vast

Hoe beter de uitvaart aansluit op het leven dat iemand heeft geleefd, hoe meer troost naasten eruit kunnen putten. Leg daarom je uitvaartwensen vast en bespreek ze met je dierbaren. Je kunt je wensen zelf opschrijven in een papieren wensenboek of je kunt ze bespreken met een coöperatieconsulent van DELA. Je hoeft hiervoor niet verzekerd te zijn bij ons.