• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Originele ideeën met rouwbloemen

Op pagina 4 in onze inspiratiegids vind je originele manieren om rouwbloemen te gebruiken bij een afscheid. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

5 tips wat je kunt doen met de rouwboeketten na een uitvaart

Eigenlijk best jammer dat die prachtige rouwboeketten na het afscheid achterblijven op de locatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt van alles doen met de rouwbloemen ter herinnering aan een dierbare.

1. Daphne Hagendoorn maakt ‘interieursieraden’ met daarin een beetje van de as en ook (rouw)bloemen verwerkt. Bekijk ze op bloomingashes.nl.

2. Maak potpourri met gedroogde bloemen en een paar druppels etherische olie. Ook fijn om later in kleine zakjes aan gasten te geven als bedankje voor hun aanwezigheid.

Je bloemkeuze vastleggen

Weet jij al welke bloemen je wilt op jouw uitvaart? Noteer het in een online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

3. Bewaar rouwbloemen voor altijd in een armbandje zoals van Floralstories.

4. Field of Hope maakt objecten van droogbloemen in vintage lijsten en gerecycled glas.

5. Laat wat bloemen uit het rouwboeket drogen en lijst ze in.

Doe inspiratie over rouwbloemen op

Welke bloemen passen bij jouw dierbare? Op pagina 4 van onze inspiratiegids vind je allerlei mogelijkheden om rouwbloemen te gebruiken bij een afscheid. Van bloemenslinger tot bloemenmuur, maar ook wat je na de uitvaart met de bloemen kunt doen. Vind de manier die bij het leven van je dierbare past.