• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Hulp bij rouwverwerking

Hoe je de draad van het leven weer oppakt na verlies is voor iedereen anders. Jouw dierbaren kunnen je helpen bij rouwverwerking. In het praatstuk omschrijven we onderwerpen en tips om in gesprek te gaan.

5 tips wat je kunt doen met de rouwboeketten na een uitvaart

Eigenlijk best jammer dat die prachtige rouwboeketten na het afscheid achterblijven op de locatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt van alles doen met de rouwbloemen ter herinnering aan een dierbare.

1. Daphne Hagendoorn maakt ‘interieursieraden’ met daarin een beetje van de as en ook (rouw)bloemen verwerkt. Bekijk ze op bloomingashes.nl.

2. Maak potpourri met gedroogde bloemen en een paar druppels etherische olie. Ook fijn om later in kleine zakjes aan gasten te geven als bedankje voor hun aanwezigheid.

Je bloemkeuze vastleggen
Weet jij al welke bloemen je wilt hebben op jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

3. Bewaar rouwbloemen voor altijd in een armbandje zoals van Floralstories.

4. Field of Hope maakt objecten van droogbloemen in vintage lijsten en gerecycled glas.

5. Laat wat bloemen uit het rouwboeket drogen en lijst ze in.

Verhalen over doorgaan na de uitvaart

Hoe je de draad van het leven weer oppakt, is voor iedereen anders. De één vindt troost in een mooi gedenkteken en praat daarover. De ander houdt herinneringen in stilte levend met een bijzonder erfstuk. Mensen herinneren en rouwen anders, op hun eigen manier. Download onze bundel met verhalen en lees hoe anderen de draad van het leven weer oppakken.