• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Een uitvaart regelen in de Achterhoek

  • 98% van de nabestaanden beveelt ons aan
  • Altijd een heldere kostenopgave vooraf aan de uitvaart
  • Al 85 jaar de uitvaartspecialist van Nederland

'Iedereen verdient een mooi afscheid'

In deze serie afscheidsverhalen vertellen nabestaanden over hun dierbare en hoe zij afscheid hebben genomen.

Een uitvaart regelen in de Achterhoek en omgeving

Als je de begrafenis of crematie van een dierbare regelt, komt er een hoop op je af. In korte tijd krijg je veel informatie en sta je voor verschillende keuzes. Hoe weet je dan zeker dat je niets over het hoofd ziet?

Onze register uitvaartverzorgers uit de Achterhoek helpen je bij het regelen van een persoonlijk en bijzonder afscheid in de buurt. Met aandacht en zorg helpen wij je voor, tijdens en na de uitvaart. We ondersteunen je bij iedere stap en beantwoorden al je vragen. Ook als je niet bij ons verzekerd bent.

Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart bij jou in de buurt? Bel dan 0544 882 060 of vul het contactformulier in.

Contact opnemen

Een uitvaartverzekering in diensten?

Wij bieden professionele en persoonlijke dienstverlening. De premie die onze leden daarvoor betalen is voordelig, mede dankzij inkoopvoordelen en winstdeling. Onze dienstverlening verzorgen wij zoveel als mogelijk met onze eigen mensen en in onze eigen locaties. Dat geeft maximale zekerheid over de kwaliteit die wij willen bieden.

Verzorgt een andere ondernemer de uitvaart?

Dan keren we een vast bedrag uit, gebaseerd op de kosten die DELA zou maken als we zelf de uitvaart zouden verzorgen. Ook houden we rekening met de investeringen die DELA al heeft gedaan om de uitvaart te kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan de teams met uitvaartverzorgers en de uitvaartlocaties.

Direct een overlijden melden?

Wil je een overlijden melden in de Achterhoek? Gecondoleerd met je verlies. Wij staan voor je klaar. Je kunt ons 24 uur per dag bellen op 088 335 21 26. Je krijgt meteen een ervaren uitvaartspecialist aan de lijn.

Ervaringen van nabestaanden

Mooi afscheid

'Medewerkers van DELA hebben ons allen uitstekend geholpen. Fijn eerste contact en goede begeleiding gedurende de hele voorbereiding en tijdens de dienst. Prima nazorg.'

Intiem afscheid. Fijn familie onder elkaar.

'Alles was goed geregeld. Zelf konden wij ons zonder zorgen op het afscheid richten.'

Fantastisch geregeld

'Alles perfect geregeld. Zeer transparant over kosten en uitvaartbegeleiding was fantastisch!'

Veelgestelde vragen in de regio Achterhoek

Wij hebben een DELA UitvaartPlan, kan onze overleden dierbare dan in onze woonplaats wel opgebaard worden?
Ja, als DELA de uitvaart verzorgt en er een uitvaartcentrum van DELA is in de woonplaats van de overledene, dan kan daar gebruik van gemaakt worden. Heeft DELA daar geen eigen locatie, dan maken we gebruik van een locatie van een collega ondernemer.
Wij hebben een DELA UitvaartPlan of een oude Yardenpolis, kunnen wij altijd gebruik maken van crematorium Slangenburg in Doetinchem?
Ja, deze locatie is door de overname van Yarden ook in eigendom van DELA en kan daarom gebruikt worden. Heb je een Yarden-polis? Let er wel op of de crematiekosten ook meeverzekerd zijn (zie daarvoor de polis).
Wij hebben een DELA UitvaartPlan, wie moeten wij bellen als er een overlijden is? DELA of de lokale ondernemer?

Bel dan met DELA. Wij kunnen het juiste advies geven en de verzekeringsgegevens erbij pakken. Het merendeel van onze verzekerden koos voor een uitvaartverzekering in diensten. Daarmee hebben ze dus tijdens het afsluiten van de verzekering voor ons als uitvaartondernemer gekozen. Mocht de voorkeur toch uitgaan naar een andere ondernemer, dan keren wij een vergoeding uit.

Door ons eerst te bellen, ben je in ieder geval op de hoogte van de financiële consequenties van de beslissing om naar een andere uitvaartondernemer te gaan. In de regel ben je duurder uit als een andere ondernemer de uitvaart voor je regelt, omdat deze ondernemer geen gebruik kan maken van de inkoopvoordelen die DELA als grote coöperatie heeft waardoor de vergoeding vaak niet kostendekkend is.

Kunnen we nu terecht bij de locaties van GUV?
Ja, de rechter heeft beslist dat GUV ons weer toegang moet verlenen. Wij komen er ook regelmatig. De samenwerking is uitstekend, bezoekers worden door alle medewerkers goed geholpen.
Hoe is de samenwerking tussen GUV en DELA op het moment dat we voor een GUV-locatie kiezen. Merken wij als bezoeker iets van datgene wat er speelt?
Sinds we weer gebruik maken van de locaties van GUV hebben we daar al meerdere uitvaarten verzorgd. De samenwerking is uitstekend; bezoekers en DELA-medewerkers worden door alle GUV-medewerkers goed geholpen.

Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht betekent voor nabestaanden.

Voordelen als DELA de uitvaart regelt

Coöperatie DELA is de grootste uitvaartverzorger van Nederland. Wij hebben vestigingen in heel het land en hierdoor staat er altijd een register uitvaartverzorger uit de Achterhoek voor je klaar. Met ruim 85 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om je te helpen bij het regelen van een mooie en persoonlijke begrafenis of crematie.

Wist je dat in 2023 het gemiddelde rapportcijfer voor de kwaliteit van onze dienstverlening in de Achterhoek een 8,4 is? Bijna 70% van de families die we hebben geholpen beveelt ons zelf aan met een 9 of 10.

Ons betrokken team van specialisten luistert naar al je uitvaartwensen en helpt bij het maken van passende keuzes. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. De uitvaartverzorger regelt het afscheid zoals jij dat wilt, met veel ruimte voor herinneringen. We zijn er voor iedereen, ook zonder verzekering.

Ook na de uitvaart staan we voor je klaar met onze nabestaandenzorg. Door middel van praktische, financiële en administratieve hulp helpen we je de draad van het leven weer op te pakken. 

Uitvaartverzorging bij DELA

Vanaf het moment dat je ons belt, staat er een team van lokale uitvaartspecialisten voor je klaar. We komen bij je thuis om samen de uitvaart te regelen. Alles kan bij DELA: groot, klein, buiten en binnen. Wat bij iemand past. Wij denken graag met je mee.

  • Meer dan 85 jaar ervaring.
  • Voor het overlijden kunnen we de uitvaart thuis al met je voorbespreken.
  • Rondom de uitvaart regelen we alles precies zoals jij het wilt.
  • Na de uitvaart helpen we je met nabestaandenzorg.
  • Altijd een duidelijke kostenopgave voor de uitvaart.

Bij jou in de buurt

We hebben meer dan 75 eigen uitvaartcentra en crematoria in Nederland. Al onze locaties hebben sfeervolle ruimtes, van de aula voor grotere gezelschappen tot bijvoorbeeld een DELA huiskamer voor een intiem afscheid in klein gezelschap. 

Wil je langskomen? Bij alle crematoria en uitvaartcentra ben je van harte welkom voor een rondleiding.

Praktische informatie en inspiratie

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen met alle praktische zaken. Waar moet je allemaal aan denken? Zodat je nabestaanden zich kunnen bezighouden met afscheid nemen. Ook ondersteunen wij je met inspiratie rondom een afscheid.

Laat je inspireren rondom een afscheid 

Uitvaartwensen bespreken

Als je al weet wat je wensen zijn, kun je deze invullen in ons wensenboek.

Hulp bij het vastleggen van je wensen? Onze coöperatieconsulenten komen kosteloos bij je thuis om de wensen te bespreken. Bel 040 260 10 20 voor een afspraak.

Stappenplan uitvaart regelen

Wanneer een van je dierbaren overlijdt, breekt er een emotionele periode aan. In een korte tijd moeten veel keuzes gemaakt worden.

Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt, wat je kunt gebruiken als je géén uitvaartverzekering hebt.  

Download het stappenplan.

Inspiratiegids uitvaart

In onze inspiratiegids staan meer dan 100 originele ideeën voor een afscheid. Denk aan ideeën rondom: bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, kisten en wades, eten en drinken, foto's en video en nog veel meer.

Benieuwd wat bij jou past?

Duurzame uitvaart

Wil je de uitvaart zo duurzaam en groen mogelijk invullen? Bekijk de mogelijkheden.