• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • jun
  5
  2023

  DELA per direct weer toegang tot de crematoria van GUV in de Achterhoek

  Rechter doet uitspraak in kort geding

  De Achterhoekse uitvaartondernemer GUV moet coöperatie DELA per direct weer toegang verlenen tot de crematoria in Aalten en Etten. Zo oordeelde de rechter in het kort geding dat DELA tegen GUV had aangespannen. DELA is blij met de uitspraak.

 • mei
  16
  2023

  Groei en ontwikkeling te midden van aanhoudende hoge werkdruk

  Coöperatie DELA presenteert jaarcijfers

  De oversterfte in combinatie met een krappe arbeidsmarkt zorgde in 2022 voor een aanhoudende hoge werkdruk bij coöperatie DELA. Maar ook in andere opzichten was 2022 voor DELA een uitdagend jaar. Dit is te lezen in het vandaag verschenen jaarverslag. Edzo Doeve, CEO coöperatie DELA: “We zijn trots dat we onder moeilijke omstandigheden mooie stappen hebben gezet, zijn blijven groeien en onze persoonlijke dienstverlening op een hoog niveau hebben weten te handhaven.” Dat de dienstverlening op een hoog niveau bleef, wordt bevestigd door de NPS die met 63 nagenoeg gelijk is aan voorgaande jaren.

 • mei
  2
  2023

  DELA stapt naar rechter om toegang te krijgen tot crematoria van regionale speler GUV

  Coöperatie verdedigt belangen van haar leden in de Achterhoek

  In het belang van haar leden stapt DELA naar de rechter om weer toegang te krijgen tot de GUV uitvaartlocaties in Aalten, Etten en Lichtenvoorde. Geheel onverwachts sloot de Achterhoekse uitvaartondernemer de deuren, zonder duidelijk te maken wat de reden is om de samenwerking eenzijdig op te zeggen. Een gesprek hierover gaat GUV uit de weg.

 • apr
  24
  2023

  Crematorium Hoentocht in Groningen tot eind juni gesloten

  Medio maart is er brand uitgebroken in ons crematorium Hoentocht in Groningen. De brand ontstond door een technisch mankement aan de crematieoven. Hierdoor is Crematorium Hoentocht tot eind juni gesloten.

 • mrt
  31
  2023

  Herbouw uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort

  Bouwen duurzaam uitvaartcentrum duurt tot januari 2024

  Het uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort wordt verduurzaamd. Tijdens de negen maanden durende herbouw vindt de dienstverlening plaats op andere locaties in de omgeving. In januari 2024 verwachten we het vernieuwde uitvaartcentrum te heropenen.

 • mrt
  1
  2023

  Dela biedt leden Achterhoek passende oplossingen ook nu samenwerking met GUV definitief stopt

  Coöperatie DELA biedt zoals altijd passende oplossingen voor een waardig afscheid voor haar leden in de Achterhoek, ook nu zij niet meer welkom is op de locaties van GUV. Op een uitnodiging voor een gesprek gaat GUV niet in. Het is meer dan pijnlijk dat de samenwerking éénzijdig is opgezegd. Als coöperatie dient DELA de belangen van haar leden. Het is onbegrijpelijk dat GUV dit niet inziet.