• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • aug
  16
  2023

  De kist maakt steeds vaker plaats voor opbaarplank met wade

  Het is in Nederland al ruim dertig jaar toegestaan een overledene gewikkeld in een wade op een opbaarplank naar zijn laatste rustplaats te brengen. Coöperatie DELA – met meer dan 40.000 uitvaarten per jaar - merkt dat de kist vaker plaatsmaakt voor de opbaarplank met wade. Het in opbaarplanken en wades gespecialiseerde bedrijf Wikkelgoed zag afgelopen jaar haar omzet met de helft toenemen.

 • aug
  16
  2023

  Open dag bij crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk

  Het crematorium en uitvaartcentrum DELA Maaslanden in Nieuwkuijk houdt zaterdag 9 september een open dag. Tussen 12.00 en 16.00 uur is het geheel vernieuwde crematorium in al zijn facetten te zien. Tijdens de open dag is er veel aandacht voor de duurzame uitvaart. Zo staat er een volledig biologisch afbreekbare uitvaartkist en krijgen belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen bij de twee nieuwe elektrische crematieovens. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om met uitvaartverzorgers van coöperatie DELA te spreken over individuele uitvaartwensen.

 • jun
  27
  2023

  Eindelijk bescherming voor het overleden lichaam

  ​Dit artikel is geschreven door Véronique Klaassen, directeur Uitvaartverzorging bij coöperatie DELA, naar aanleiding van de voorgenomen wetswijziging van de ministers Yesilgöz (Justitie) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) om necrofilie strafbaar te maken.

 • jun
  22
  2023

  Crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk heropent na verbouwing en uitbreiding

  Vanaf maandag 3 juli vinden er weer uitvaartplechtigheden plaats bij DELA Maaslanden, het crematorium en uitvaartcentrum in Nieuwkuijk. Na een ingrijpende verbouwing die ruim een half jaar duurde, voldoet de uitvaartlocatie weer aan de eisen van deze tijd. Nieuw is de Onsenoortzaal; een kleinere aula die nauw verbonden is met een moderne horecaruimte. "Nabestaanden hebben hier de tijd en de ruimte om in een ongedwongen sfeer met een kleiner gezelschap afscheid te nemen van hun dierbare," zegt DELA-locatiemanager Yvonne Kielenstijn.

 • jun
  21
  2023

  Crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen eind juni weer open

  Vanaf maandag 26 juni kunnen weer herdenkingsdiensten en crematies plaatsvinden in crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen. Het crematorium was gesloten na een brand in maart van dit jaar. De schade aan het gebouw is volledig hersteld. Ook de drie rouwkamers zijn weer beschikbaar. “Heel dankbaar dat we nabestaanden en hun gasten weer in ons crematorium kunnen ontvangen,” zegt Albert-Jan Bouma van DELA-Hoentocht in Groningen.

 • jun
  5
  2023

  Uitbreiding mogelijkheden duurzame uitvaart

  Naast uitvaartkist, nu ook een opbaarplank en urn van mycelium

  Uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA breidt de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart uit met een opbaarplank (Loop ForestBed™) en een urn (Loop EarthRise™). Naast de levende doodskist van Loop Biotech neemt zij nu ook een opbaarplank en urn van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, op in haar assortiment. De producten zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ze worden in 45 dagen weer één met de natuur. Ze voeden niet alleen de aarde, maar verbeteren ook de bodemkwaliteit en de biodiversiteit.