• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • mrt
  14
  2022

  'Had ik dit maar eerder geweten'

  DELA wil mensen bewust maken en op weg helpen bij digitale nalatenschap

  In een recent artikel las je dat DELA grote waarde hecht aan het beschermen van persoonsgegevens. Gek genoeg heb je na je dood geen privacy meer. Coöperatieconsulent Saskia Kisters wil mensen bewust maken van de mogelijke gevolgen en hen op weg helpen bij het (digitale) nalatenschap.

 • mrt
  8
  2022

  Internationale vrouwendag: ‘Omring je met mensen die je in je kracht zetten’

  Vandaag, 8 maart 2022, is het internationale vrouwendag en staan we wereldwijd stil bij het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In 1911 ontstond deze bijzondere dag in het teken van de vrouw en een jaar later vierden we het ook in ons land. Wat vinden 5 vrouwelijke DELA-medewerkers van deze dag en wat willen ze (jonge) vrouwen meegeven?

 • feb
  9
  2022

  Algemene vergadering benoemt commissarissen

  Leden hebben de laatste stem in het algemene beleid

  In de Algemene Vergadering van coöperatie DELA van 5 februari jl. zijn twee commissarissen benoemd. Het betreft de benoeming van mevrouw Fijneman en de herbenoeming van mevrouw Caderius van Veen. Beide aanstellingen zijn direct na de benoeming geëffectueerd. Hierdoor bestaat de raad van commissarissen weer uit zes personen.

 • feb
  8
  2022

  Herinneringsboom krijgt voeding van as overledenen

  Geplante boom compenseert grotendeels CO2-uitstoot uitvaart

  Bij DELA-crematorium Uden is eind januari de eerste herinneringsboom geplant, waarbij de as van overledenen dient als voedingsbodem voor de nog jonge boom. Deze aanplant is onderdeel van een proef die coöperatie DELA momenteel houdt met bomen. DELA onderzoekt of een asverstrooiing op deze wijze potentie heeft als nieuw uitvaartritueel. Daarnaast is het een ritueel dat bijdraagt aan het klimaatneutraal maken van uitvaarten.

 • jan
  28
  2022

  Drukte neemt af; aantal overlijdens weer op normaal niveau

  Minder overlijdensmeldingen dan eind 2021

  In de laatste twee maanden van 2021 was er sprake van oversterfte. Ondanks de drukte, konden uitvaarten op de gebruikelijke manier doorgaan. DELA heeft alles op alles gezet om de nabestaanden mooie, respectvolle dienstverlening te bieden waarin tijd, ruimte en rust is voor een mooi afscheid. Dankzij de bereidheid van onze medewerkers om lange dagen te werken, is dit gelukt.

 • jan
  8
  2022

  DELA pleit voor tijdelijke versoepeling wettelijke termijn uitvaart

  meer tijd zorgt voor rust bij nabestaanden en vermindert de druk op de zorg en uitvaartbranche

  Doordat er meer mensen overleden dan andere jaren, wordt het steeds lastiger om de uitvaart te laten plaatsvinden binnen de wettelijke termijn van 6 werkdagen. Steeds vaker wordt er een verzoek om uitstel ingediend bij de gemeente. Daarom pleit DELA tijdens de pandemie voor een tijdelijke ontheffing van deze termijn. Meer tijd voor het regelen van de uitvaart zorgt voor rust bij nabestaanden en vermindert de druk op de zorg en de uitvaartondernemers.