• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • mei
  11
  2022

  Bouw crematorium Lingewaard

  Eind mei 2022 start de bouw van DELA’s nieuwste crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard). Het crematorium ligt nabij de A15 bij Bemmel en wordt intiem van opzet. Er zullen drie tot vier afscheidsdiensten en crematies per dag gaan plaatsvinden. De bouw is naar verwachting gereed in het derde kwartaal van 2023. Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium. De bouw is te volgen via deze pagina.

 • apr
  25
  2022

  Afscheidsritueel na verlies vroeg in de zwangerschap

  In samenwerking met ziekenhuizen Den Bosch en Uden maakt DELA verstrooiing as mogelijk.

  Wanneer een zwangerschap onverwachts eindigt in verlies, is het verdriet vaak groot. Een afscheidsritueel is dan een belangrijke stap in de verwerking. Dit geldt ook bij verlies al vroeg in de zwangerschap, wanneer er geen wettelijke verplichting is om het kindje officieel te begraven of te cremeren. DELA- crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk nodigt daarom deze ouders uit om bij de verstrooiing van de as te zijn.

 • apr
  11
  2022

  Gesprekken over verkoop minderheidsbelang Associatie en IJmond

  Coöperatie DELA is op haar initiatief in gesprek met de Uitvaartvereniging Associatie&IJmond om per 1 januari 2023 het resterende minderheidsbelang in Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel: UNC) over te nemen. DELA is al voor zeventig procent meerderheidsaandeelhouder in deze organisatie.

 • apr
  4
  2022

  Eerste crematies in gasloos crematorium Hoentocht in Groningen

  Officiële opening ‘Meest duurzame crematorium van Nederland’ op 20 mei

  De aanloop en de bouw kende meerdere tegenvallers, maar sinds deze week (week 13) is het nieuwste DELA-crematorium in Groningen eindelijk operationeel. De elektrische oven van crematorium Hoentocht is ook direct in gebruik genomen en ook zijn de eerste afscheidsceremonies gehouden.

 • mrt
  21
  2022

  Gasloos Den en Rust heropent met twee elektrische ovens

  Authentieke elementen als beukenlaan en glas-in-lood zijn behouden

  Crematorium Den en Rust in Bilthoven wordt vrijdag 25 maart officieel heropend. Een dag later is er een open dag. De afscheidslocatie van coöperatie DELA is zeven maanden gesloten geweest voor een verbouwing en verduurzaming. Het crematorium is nu volledig gasloos, inclusief de crematieovens. Daarnaast zijn zo’n 140 zonnepanelen geplaatst, die voorzien in de energievraag van de ovens.

 • mrt
  20
  2022

  Muziek maakt van mooie momenten levendige herinneringen

  Leg de Zeven van je Leven vast

  Mensen kiezen vaak muziek voor hun uitvaart die past bij hoe zij zelf hebben geleefd. Daarom roept uitvaartverzorger en -verzekeraar coöperatie DELA op: bewaar de liedjes van je leven goed en deel ze met je liefsten. DELA ondersteunt dat met een campagne op tv, radio en online.