• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • nov
  29
  2022

  Crematorium Hilvarenbeek krijgt plek voor herinneringsbomen

  Geplante boom zorgt voor zichtbare herinnering

  DELA-crematorium Hilvarenbeek heeft sinds kort ruimte vrijgemaakt voor herinneringsbomen, waarbij de crematie-as van overledenen dient als voedingsbodem voor de nog jonge boom. Tot en met eind februari is het op nog drie momenten mogelijk om herinneringsbomen te planten.

 • nov
  28
  2022

  Grote verbouwing van Nieuwkuijks crematorium

  Eerste elektrische crematieovens in Noord-Brabant

  DELA-crematorium en Uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk gaat zes maanden verbouwen. DELA faciliteert afscheidsdiensten gedurende de verbouwing bij Abdijhof Marienkroon aan de overkant van de straat bij het crematorium. Daarnaast neemt het crematorium in Rosmalen een gedeelte van de werkzaamheden over. Crematies blijven wel mogelijk zonder bijzijn van nabestaanden.

 • nov
  24
  2022

  Typerend polderlandschap gaat verzorgingsruimte nieuwe crematorium sieren

  Een foto van de Gendtse Polder vormt de aankleding van de verzorgingsruimte in het nieuwe crematorium in Bemmel. Dat is de uitkomst van de fotowedstrijd die crematoriumeigenaar coöperatie DELA uitschreef. Inwoners uit de regio mochten op deze manier meedenken over de inrichting van de ruimte. DELA vindt het belangrijk dat het crematorium het lokale karakter benadrukt. Zo kan het bijdragen aan de persoonlijke invulling van een uitvaart.

 • nov
  18
  2022

  Duurzame crematieoven geplaatst in crematorium Baexem

  Maandag is de nieuwe, elektrische crematieoven geplaatst in crematorium Midden-Limburg in Baexem. Dit is momenteel de meest duurzame variant van cremeren in Nederland. De elektrische oven vervangt de gasoven. Per crematie wordt hiermee zo’n zestig m3 aan gas bespaard. In Baexem vinden zo’n zevenhonderd crematies op jaarbasis plaats. Op zaterdag 17 december is de oven tijdens een open middag in het crematorium te bekijken.

 • nov
  15
  2022

  Drukte in de uitvaartbranche dit najaar

  Veel media berichten vandaag over de drukte bij uitvaartondernemers dit najaar. Ook DELA merkt dat het de laatste maanden drukker is, zonder dat daar een duidelijke verklaring voor is. DELA kan de drukte zonder enige twijfel aan.

 • nov
  3
  2022

  DELA investeert in fonds voor duurzame landbouwgrond

  Investering vanuit overtuiging voor maatschappelijk verantwoord beleggen

  Coöperatie DELA investeert vanuit haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid in het beleggingsfonds ASR Dutch Farmland Fund, een Nederlands fonds dat investeert in Nederlandse landbouwgronden die een bijdrage leveren aan een duurzame voedselproductie.